Haberler

Mahkemeden Gazeteci Baransu İçin "Duruşmaya Zorla Getirme" Kararı

İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya "Basın yayın yoluyla hakaret ve iftira ettiği" gerekçesiyle 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu hakkında, mahkeme, "duruşmaya zorla getirme" kararı verdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya "Basın yayın yoluyla hakaret ve iftira ettiği" gerekçesiyle 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu hakkında, mahkeme, "duruşmaya zorla getirme" kararı verdi.

HAKİM: USUL NEYSE ONU YAPMAMIZ GEREKİR

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Mehmet Baransu katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. Baransu'nun avukatı Veysel Ok, müvekkilinin şehir dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını, önümüzdeki celse geleceğini söyledi. Mahkeme hakimi ise, "Sanığın adresi yok mu? Burada görülen adresine tebligat teslim edilememiş. Sanık da gelmediği için yakalama çıkarmam gerekiyor. Usül neyse onu yapmamız gerekir" dedi. Bunun üzerine avukat Ok da, celse arasında Mehmet Baransu'ya ait ev adresini yazılı olarak mahkemeye sunacağını bildirdi.

ZORLA GETİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Duruşma sonunda, mahkeme, Baransu'nun davetiyeye rağmen duruşmaya gelmediğini belirterek, bir dahaki celseye zorla getirilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında hazırlanan iddianamede, Mehmet Baransu'nun Taraf gazetesinde 2 Aralık 2013 tarihinde birinci sayfadan yayınlanan "Yıl 2013: Hükümete ters düşen cemaat de fişleniyor" başlıklı haberine yer verildi.

İddianamede, suça konu haberle, olay tarihinde Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapan Efkan Ala'nın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlandığı iddia edilen fişleme belgelerini gereğinin yapılması için klasörlediği belirtilerek, üst düzey kamu görevlisi olan Ala'ya karşı gerçeğe ve hukuka aykırı "fişleme yapmak" fiilinin isnat edilmek suretiyle iftira suçunun işlenildiği kaydedildi.

Efkan Ala'nın onur, şeref ve saygınlığına açıkça saldırıda bulunularak hakaret edildiği öne sürülen iddianamede, Mehmet Baransu hakkında "Basın yayın yoluyla hakaret" ve "İftira" suçunu işlediği gerekçesiyle1 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Mehmet Baransu Efkan Ala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title