Haberler

Mahkeme Tarafından Aklanan Musa Aydın'a Çirkin İftira

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yargı tarafından aklanmış olmasına rağmen atılan FETÖ iftiralarına sert tepki gösterdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, yargı tarafından aklanmış olmasına rağmen atılan FETÖ iftiralarına sert tepki gösterdi.

Musa Aydın hakkında bazı kişiler tarafından 'FETÖ terör örgütü' mensubu olduğu yönünde dilekçe verilmesi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Başsavcılığı, Adalet Makamları ve Emniyet Birimleri tarafından yapılan soruşturma kapsamında Başkan Aydın'ın FETÖ terör örgütü ile hiçbir bağlantısı olmadığı kesinleşti. Konuyla ilgili sert açıklamalarda bulunan Başkan Musa Aydın kendisi hakkında vatan haini 'FETÖ terör örgütü mensubu' gibi asılsız iddiada bulunan kişilere karşı sonuna kadar hakkını arayacağını belirterek, "52 yıl aradan sonra olimpiyatlarda 5 madalya alma başarımızı gölgelemek isteyenler hakkında tek tek dava açacağım" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın hakkında asılsız iddiada bulunarak 'FETÖ terör örgütü mensubu' tarzında şikayet dilekçesi veren ve sosyal medyada haksız yere iftira atanlar hakkında sert açıklamalarda bulundu.

2016 Rio Olimpiyatlarının başlamasına kısa bir süre kala kasıtlı olarak yapıldığına dikkat çeken Başkan Aydın, "Düşünebiliyor musunuz? Ülkemizin en başarılı spor dalı olan ata sporumuz güreşi dünyanın en büyük spor organizasyonu Olimpiyatlarda Başkanları sporcularının yanında olamıyordu. Eğer sporcularım bu durumdan etkilenip başarılı olamasaydı bunun hesabını bu millete nasıl verebileceklerdi" diye konuştu.

Musa Aydın yaptığı yazılı açıklama da şu sözlere yer verdi:

"Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milli iradeye, milletimize, demokrasimize ve Cumhuriyetimize karşı girişilen 15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY adlı örgütle benim hiçbir bağlantım bulunmamaktadır.

Başkalarına karşı anlamsız husumet besleyen 'Orhan Gündüz' adlı müfteri tarafından İçişleri Bakanımız Efkan Ala'ya vermiş olduğu şikayet dilekçesinde ismimi de dilekçeye eklemiş ve beni vatan hainleri ile aynı safta gösterip haysiyetim ve şerefimle oynamıştır. Aleyhime yazılan ve her bir kelimesi iftira dolu olan şikayet dilekçesini göz önünde bulunduran Türkiye Cumhuriyeti Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2016/35835 sayılı soruşturma dosyası ile FETÖ/PDY örgütüne üye olma suçlamasıyla hakkımda inceleme yapılmış ve nihayetinde bir sonuca kavuşturulmuştur. Ülkemizin Adalet Makamları ve Emniyet Birimleri tarafından yapılan inceleme neticesinde, şahsımın FETÖ/PDY terör örgütü ile hiçbir bağlantımın olmadığı tespit edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2016/34311 sayılı ve 11.08.2016 tarihli kararı ile "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR" verilmiştir. Bunu gurur ve onurla söylemek isterim ki; şahsımın bu terör örgütü ile hiçbir bağlantımın olmadığı güzel ülkemin EMNİYET, İSTİHBARAT ve ADALET makamlarınca da teyit edilmiştir.

Şehit kanlarıyla sulanarak bu günlere gelen güzel ülkemin ve milletimin hizmetinde her zaman olduğu gibi bundan sonra da Türk sporuna katkı sağlamaya devam edeceğim. Allah kötü niyetlilere, hainlere, darbecilere ve fitnecilere fırsat vermesin.

Hakkımda iftira ve asılsız iddiada bulunan bu kişileri ile sosyal medya üzerinden onurum, şerefim ve haysiyetimi kötü niyetlerine alet edenleri Adalet karşısında sonuna kadar hakkımı arayacağım.

Bu vesileyle bu hain darbe girişimi sırasında şehit olan kardeşlerime Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı olan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Cumhuriyet Başsavcılığı Musa Aydın Spor Haberler

title