Haberler

Mahir Çetin Cinayetinde Görüntüler Jandarma Kriminale Gönderildi

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Kürtçe konuştuğu için linç edildiği iddia edilen Mahir Çetin cinayetinde, TÜBİTAK'ın ardından Ulusal Kriminal Büro da görüntüleri iyileştiremedi. 1'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı duruşmada, görüntülerin bu kez Jandarma Kriminal Labaratuvarına gönderilmesini karar verildi.

Kaş'ta 3 Eylül 2014 gecesi Mahir Çetin'i, Kürtçe konuştuğu için linç ederek öldürdükleri iddia edilen 1'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Dördüncü duruşmada haklarında 'ömürboyu hapis cezası' istenen tutuklu sanık Mehmet Ali Çakmak, tutuksuz sanıklar Sefa Göncü, Gökhan Güney ve Arif Bozdağ ile haklarında 2'şer kez 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istenen Ali Güzeloğlu, İnanç Koni ve Mehmet İnan Bilgin hazır bulundu. Duruşmaya Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Hasan Kemal Elban, Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz de katılırken Eşit Haklar İçin İzleme Derneği de duruşmayı takip etti.

TEK DELİL GÖRÜNTÜLER

Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından tutuklu sanık Çakmak'ın avukatı Nurhan Sezgin, ilk duruşmadan itibaren olay anına ilişkin görüntü kayıtların izlenmesini talep ettiklerini, ancak bu görüntüler izlendiği takdirde olaya karışan kişilerin tespit edilebileceğini söyledi. Sezgin, görüntülerde Çakmak'ın olaylar olduğu sırada çıkan ayakkabısını giymeye çalıştığını ve o sırada Mahir Çetin'in yerde olduğunu iddia etti, görüntülerin Jandarma Kriminal Laboratuvarı Amirliği'nce çözümlenmesini talep etti.

MAHKEME HEYETİ DE GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEDİ

Davada müşteki sıfatıyla yer alan Mahir Çetin'in babası Abdulsamet Çetin'in avukatı Hadi Cin ise mahkeme heyetine görüntüleri izleyip izlemediğini sordu. Heyetin olumsuz cevabı üzerine "İzleseydiniz daha fazla tutuklama kararı verirdiniz" dedi.

Ailenin avukatlarından Aylin Onursev, görüntülerin cinayetin adli bir vaka olmaktan çok uzak olduğunun net bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek, Çetin'e yönelik saldırının nefret söylemi içeren ırkçı bir girişim olduğunu savundu.

Duruşma Mehmet Ali Çakmak'ın tutukluluk halinin devamıyla 9 Eylül'e ertelenirken görüntülerin bu kez de Jandarma Kriminal tarafından incelenmesi kabul edildi.

NE OLMUŞTU?

Kaş'ta 3 Eylül gecesi çalıştığı otelde mesaisi bittikten sonra kuzeni Vedat Çetin ve arkadaşı Sefer Kazaki'yle birlikte bir barda eğlenen Mahir Çetin, bar çıkışında bir grup gençle kavga etti. Kavga, olay sırasında başına bira şişesiyle vurulan ve kısa süreli baygınlık geçiren Vedat Çetin'in iddiasına göre olay, kendi aralarında Kürtçe konuştukları için sanıklardan Arif Bozdağ'ın yüzlerine bakmasıyla başladı.

Telefonla haber verilen Mehmet Ali Çakmak ve çevreden çok sayıda kişinin karışmasıyla büyüyen kavgada Mahir Çetin aldığı darbeler sonucu yere düştü ve bir daha kalkmadı. Olay gecesine ait bir işyeri güvenlik kamerasından elde edilen görüntülerde, Çetin'in 10 saniye süren tekmeli ve yumruklu saldırı sonucunda yere düştüğü ve bir daha kalkamadığı görüldü.

Görüntüler, Çetin cinayetinin Ocak ayında yapılan ilk duruşmasında görüntü kayıtlarının iyileştirilmesi ve bilirkişi incelemesinin yapılması için TÜBİTAK'a gönderildi. Mart ayında yapılan 2'nci duruşmada TÜBİTAK'ın görüntü iyileştirme işlemi yapamadığını bildirdiği açıklandı. Bunun üzerine Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilen görüntülere ilişkin şirketin raporu 4'üncü duruşma öncesi mahkeme heyetine ulaştı. Avukatlar oradan da cinayeti aydınlatacak sonucu alamadı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Çakmak Antalya Elmalı Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title