Haberler

Mahçupyan: AK Parti Bir Seçim Kaybederse Biter

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, AK Parti hükümetinde yolsuzlukların olduğunu belirterek, "Bir seçim kaybederlerse, biterler." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Belçika'da Gent Üniversitesi'nde katıldığı konferansta çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Hürriyet'in haberine göre Mahçupyan halkın darbelere karşı yolsuzluk yapan partiyi tercih ettiğini söyledi ve 'Son araştırmalarda AK Parti'ye oy veren seçmenlerin yüzde 70'i yolsuzluk olduğuna inanıyor' dedi.

Mahçupyan, Belçika'nın Gent Üniversitesinde verdiği konferansta ilginç ifadeler kullandı. Mahçupyan, halkın 'darbe' karşısında yolsuzluk yapan bir partiyi tercih ettiğini savundu. Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da taktik icabı her şeyi söyleyebileceğini dile getirdi.

"YÜZDE 70'İ YOLSUZLUK OLDUĞUNA İNANIYOR"

Mahçupyan şöyle konuştu: "Rakamdan emin değilim; ama son araştırmalarda AK Parti'ye oy veren seçmenlerin yüzde 70'i yolsuzluk olduğuna inanıyor. Yolsuzluk da olmuştur. Gerçi yolsuzluk 90 yıldır oluyor, AK Parti hükümetinde de olmuştur. Ama halk darbe tehlikesini de görüyor. Darbe tehlikesi ile yolsuzluğu kıyaslıyor halk. İkisi arasından darbenin daha kötü olduğunu görüyor ve yolsuzluğu seçiyor. Yolsuzlukla mücadele daha kolay çünkü. AK Parti de hatalar yapıyor. Sonuçta siyasi bir parti. Ama doğru yaptıkları, yanlış yaptıklarından daha fazla."

"BELÇİKA'DA YOK AMA TÜRKİYE'DE VAR"

Bir öğrenci, Batı'da yolsuzluk iddiasında bile siyasilerin istifa ettiğini; ancak Mahçupyan'ın bunu normal gibi göstermesine tepki gösterince Başbakan Başdanışmanı, "Bu siyasi bir tercihtir. Belçika'da bir darbe tehlikesi yok. Ama Türkiye'de var." diye cevap vermekle yetindi.

"BU MEKANİZMA TEK BİR SEÇİM KAYBEDERSE AK PARTİ BİTMİŞTİR"

Mahçupyan, Türkiye'nin hedeflerinden bahsederken, Erdoğan'ın ekonomide hedef olarak dünyada ilk 10 ekonomiye girmeyi gösterdiğini hatırlattı ve ekledi: "Hedefin gerçekçi olup olmaması önemli değil. Olup olmayacağını bilmiyoruz; ama hedef bu. Bu hedefle dinamizm üretiyorsunuz."

Mahçupyan, AK Parti'nin risk odaklı parti olduğunu da söylerken şu ifadeleri kullandı: "AK Parti risk odaklı bir parti. Fırsatlar ve riskler varsa, AK Parti riskleri tercih eder. Özellikle Erdoğan. Risklere bakar ve ona göre karar alır. Bu mekanizmada tek bir seçim kaybederse, AK Parti bitmiştir. Bu, AK Parti'deki algıdır. Bu yüzden tüm seçimleri kazanmayı hedefliyorlar."

DEMOKRASİ KURALLARI TÜRKİYE'YE UYGULANAMAZ

Erdoğan'ın doğru işler yaptığı için her seçimi kazandığını aktaran Mahçupyan'a bir başka öğrenci ise "Madem doğru işler yapıyor, neden hiçbir Avrupa ülkesi Erdoğan'ı örnek göstermiyor ve aksine hep eleştiriyor?" diye sordu. Mahçupyan soru üzerine Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden farklı olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Mahçupyan "Avrupa Türkiye'de olup biteni bilmiyor. Çok çabuk sonuçlara varıyorlar. Kendi ülkelerinin kriterleriyle yola çıkıp bunu Türkiye'ye uyguluyorlar. Türkiye demokrasinin olduğu bir ülke değil. Hiç olmadı da. Türkiye demokratikleşen bir ülke. Demokrasi kurallarını demokratlaşan bir ülkeye uygulayamazsın" dedi.

"ERDOĞAN TAKTİK İCABI HER ŞEYİ SÖYLEYEBİLİR"

Mahçupyan, soru-cevap bölümünde ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bakarak AK Parti'yi anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Mahçupyan, "Aynı şekilde AK Parti'ye bakarak da Türkiye'deki Müslüman kesimi anlayamazsınız. Tayyip Erdoğan her şeyi söyleyebilir. O taktiklerin adamı. Gazetelerde olmak ister. Her zaman danışılan edilen kişi olmak ister." dedi.

KENDİMİ, ERMENİ'DEN ÇOK OSMANLI HİSSEDİYORUM

Bir soru üzerine, danışman olarak Ermeni meselesiyle ilgilenmediğini, bu meselenin de Ermeni olmayanlar tarafından çözülmesi gerektiğini aktaran Mahçupyan, "Bu konuyla, hükümetle bir bağım yok' dedi. Mahçupyan, Ermeniliğini ispat etmek zorunda olmadığını da aktarırken 'Ben kendimi Ermeni'den çok Osmanlı hissediyorum" dedi. Mahçupyan, Türkiye'deki çoğu Ermeni'nin de Cumhuriyet modeline alışamadığını söyledi.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Etyen Mahçupyan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (218)

kendini osmanli hissediyormusmobilWeb@haberler.com:

Dogru bir söz ve ayni zamanda Gercek olan osmanlinin kurulduktan 100 sene sonrasindan , cöküse kadar zamanda türk olmayanlar tarafindan yönetilmesidir.

67
0
yanıtYanıtla
çoban:

AKP bitse ne olur ülke biter ülke, biz bu resimleri daha önce çok gördük. insan olduğu sürece yolsuzluk bitmez, ama önemli olan bunlara prim vermemek.

11
48
yanıtYanıtla
Ceyda:

Zahten bu seçimde ak partinin işi zor bu seçimde kaybetecek ama sorun yok Allahın iznizle mhp geliyor

46
8
yanıtYanıtla
Resul Mahmuov:

AKP zaten Ecnebi ve Ermeni partisi. Bu adam ne kadar AKPye uymuş. AKP biz Azerbaycanlılar icin bitti artik. Sayin Tayyib efendi daha ne dümenler var sizde?

51
1
yanıtYanıtla
ahmetMobil-ANDROID:

Inşallah bitecek TEK YOL MHP

44
6
yanıtYanıtla
CeydamobilWeb@haberler.com:

Hırsızlığa yolsuzluğa tek çare mhp geliyor

43
5
yanıtYanıtla
Antepli anteplimobilWeb@haberler.com:

Anlamadım sey bu adam sıyasetin sesini politikanın p bilmez nasıl olurda bas danışman olur ayrıca ermeniler kendi ırkına bile ihanet ederler onları iyi tanırım konusmalarıyla inceden inceye igneliyor AKP yi ben AKP oy vermedim ama kötünün ıyısı bu secimlerde oy verecem

5
42
yanıtYanıtla
ABIZER:

DORU TESPIT HIRSIZLARA OY YOK ARTIK

30
5
yanıtYanıtla
TürkanMobil-ANDROID:

Akp biterse ülke biter diyen cahillere acikca söylüyorum Allahtan ümit kesilmez. Elbet ülkeye sahip cikacak bir vatan evladı vardır. Hem de yalan soylemeyen, yolsuzluk yapmayan adamcılık ve kayırma yapmayan biri.

26
8
yanıtYanıtla
Almanya Treni:

Milyarlarca Dolar Yatirimlar Yapildi, Yolsuzluklar Olsaydi Bu Yatirimlar Nasil Yapilirdi?üstelik Haberin Dogru olup olmadigida Mechul. . Chp liler Sazan Gibi Atladiniz Gene :))

6
28
yanıtYanıtla
Tüm 218 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title