Haberler

Mahalli İdareler Seçimleri Sonrası İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Yeni dönem Belediye Başkanları ve daire amirleri ile bir araya gelen Vali Özdemir Çakacak, yeni dönemin projeleri ve yapımı devam eden çalışmaların bilgisini daire amirlerinden aldı.

Kırşehir valiliği toplantı salonunda gerçekleşen koordinasyon kurulunda konuşan Vali Özdemir Çakacak, "Kamu yatırımlarının ilimiz ölçeğinde yürüttükleri projeler kapsamında hem kamu kurum ve kuruluşlarımızın yapılan çalışmaları hakkında bilgi almak hem de kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini gerektiren hususlar varsa onları gündeme getirerek koordinasyon sağlamayı amaçlayan toplantı. İl Koordinasyon kurullarının yıllık programlarının uygulanması, koordinasyonun izlenmesine dair bakanlar kurulu kararı gereğince yapılmaktadır. Kararın 25. Maddesinde il yatırımlarının ve sosyo-ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği sorunların ve çözüm yollarının ele alınarak bu hususlarda kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlandığı koordinasyon kurulları, yatırımı bulunan kamu kurumları ve belediyelerimizin koordinasyon kurullarının etkinliğini artırmak amacıyla kalkınma bakanlığımız tarafından oluşturulan il koordinasyon izleme sistemi programına sektörel bilgiler ile yatırım bilgilerinin girilmesi gerekmektedir" dedi.

Valiliğe gönderilen yatırım izleme raporlarına göre 2014 yılı 1. Dönem sonu itibarıyla 2014'te il yatırımcı kuruluşlarının İl Özel İdaresi dahil 240 projesi uygulanmak üzere programlarında yer aldığını kaydeden Çakacak, şunları bildirdi:

"Yatırımcı kuruluşların toplam proje tutarı 845 milyon TL, önceki yıllar harcaması 323 milyon TL, 2014 yılı ödeneği ise 173 milyon 460 bin liradır. Dönem sonu itibarıyla il genelinde yatırımlara yatırımcı kuruluşlarca 49 milyon843bin lira tutarında harcama gerçekleştirilmiştir. Yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttükleri projeler toplamında yüzde 38.25 nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 37.58 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Yatırımcı kuruluşlarımızın yürütülen 240 projeden 7'si tamamlanmış, 98'i devam etmekte, ihale aşamasında 14 proje ve başlanmayan 21 proje vardır.

Ödenekler geldiği yıl içerisinde harcanmalıdır. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve daire müdürlerimizin bu hususa özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Ödeneği olduğu müddetçe yatırımın yılı içerisinde bitirilmesi, yıllara tabi programların da yılı içinde ödenekleri takip edilerek, onların yılı içerisinde harcamalarının yapılması gerekmektedir.

İlki 2003 yılında hane halkı bütçe anketinde uygulanan ve 2004'ten bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen yaşam memnuniyeti araştırması 2013 yılında ilk defa iller düzeyinde yapıldı. Genel mutluluk düzeyinde ilimiz 18. sırada yer almaktadır. Sağlık hizmetlerinde memnuniyet düzeyinde ülkemiz ortalaması yüzde 74,7, ilimiz ise yüzde 86,4 ile 6. sırada yer almaktadır. Asayiş hizmetlerinde memnuniyet düzeyinde ilimiz 91.7 ile 7. sırada. Eğitim hizmetlerinde memnuniyet düzeyi ilimiz ortalaması yüzde 81.9 ile 17. sırada. Sosyal güvenlik kurumu hizmetlerinde memnuniyet ülkemiz ortalaması yüzde 69.6, ilimiz yüzde 80.5 ile 16. sırada. Adli hizmetlerden memnuniyet düzeyi ülkemiz yüzde 52.8 ilimiz yüzde 59.1 ile 30. sırada. Ulaştırma hizmetlerinde memnuniyet ülke ortalaması yüzde 76.4 ilimiz yüzde 84,8 ile 17. sırada. Genel anlamda baktığımızda Kırşehir memnuniyet düzeyinde ülke genelinin üstündedir. Nerede, hangi hizmette olursa olsun ne kadar iyi hizmet verilirse vatandaş memnuniyeti daha fazla olsa da biz bunları hiçbir zaman yeterli görmeyeceğiz. Her sene geçen seneye göre bir adım daha ileride olmak durumundayız. Bizim amacımız kamu görevlileri olarak insan odaklı hizmet vererek vatandaşın memnuniyetini artırmaktır."

Vali Özdemir Çakacak'ın konuşmasının ardından Daire müdürleri alanları ile ilgili bilgilendirme yaparken, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selehattin Ekicioğlu, karayollarının neden Sıdıklı Sarıyahşi köprüsü inşaatını bitirmediğini ve bölgede ne kadar süre bekleneceğini sordu. Karayolları Bölge Müdürlüğü ise alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Kırşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title