Haberler

Mahallelinin Mikser İsyanı

Güncelleme:

Kocasinan İlçesi Cırgalan Mahalle sakinleri, damperli beton mikserlerinin mahalleden geçen yolu kullanmalarını protesto etmek amacıyla yolu kapatarak, eylem yaptı.

Kayseri'nin merkez Kocasinan İlçesi Cırgalan Mahallesi sakinleri, damperli beton mikserlerinin mahalleden geçen yolu kullanmalarını protesto etmek amacıyla bir süre yolu kapatarak, eylem yaptı.

Cırgalan Mahallesi sakinleri, yoldaki hemzemin geçitte bir araya gelerek beton mikserlerinin mahalle içine girmesine engel oldu. Burada oturanlar bölgelerinde 5 ayrı hazır beton işletmesinin bulunduğunu ve bu işletmelere ait damperli beton mikserlerinin, mahallenin ortasından geçen yolu kullanmalarının zaman zaman ölümlü kazalara neden olduğunu anlattı. Mahalleli kadınlar, bu araçların hızla geçtiğini, okulların açıldığı bu dönemde tehlikenin arttığını belirterek, Evlerimizde gürültü ve sarsıntıdan oturamıyoruz. Bu araçlar, yollarımızı da bozuyor. Yetkililerin bu yolu beton arabalarına yasaklamasını istiyoruz dedi.

Yolu tamamen kapatmadıklarını, sadece beton mikserlerinin mahalleden geçmesini istemediklerini belirten mahalle sakinleri mikserlerin neden olduğu kazalarda 3 çocuk ve 1 kadının öldüğünü, söyledi.

Kocasinan Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Kılıç, İl Koordinasyon Kurulu'na konuyu götüreceklerini beton mikserlerinin mahalle içine girmelerini engellemek ve diğer alternatif yola yönlendirmek için bir ekibin bölgede görev yapacağını söyledi. Kılıç, bu sorunun çözülmesi için 1 hafta süre isterken kendilerine dilekçe vermelerini önerdi. Bunun üzerine mahalle sakinleri dağıldı. Mahallelinin dağılması ardından bir polis ekibi, mikserlerin mahalle yolunu kullanmasını engellemek üzere bölgede kaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocasinan Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title