Haberler

Mahalleliden Yollarının Kapanacağı Iddiası

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde bir grup vatandaş, evlerinin önüne giden yolun mahkeme kararı ile kapatılacağı iddiasıyla eylem gerçekleştirdi.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde bir grup vatandaş, evlerinin önüne giden yolun mahkeme kararı ile kapatılacağı iddiasıyla eylem gerçekleştirdi.

İlçeye bağlı 19 Mayıs Mahallesi Manyas Sokak'ta oturan yaklaşık 70 kişi, belediye tarafından 2010'da yapılan yaklaşık 90 metrelik yolun mahkeme kararı ile kapatılacağını iddia ederek, söz konusu yol önünde toplanarak slogan attı.

Mahalle sakinlerinden Ünal Demirci (46), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010'da eski Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş döneminde 18. madde uygulaması gerçekleştirilerek söz konusu yolun yapıldığını söyledi.

Yaklaşık altı yıldır yolu kullandıklarını anlatan Demirci, "Yer sahipleri yanlış bilgilendirmeden dolayı itiraz ederek mahkemeye başvurdular. Mahkeme de yolun kapatılması yönünde karar vermiş. Bu konuda biz mağdur durumdayız. Yolumuz kapatılırsa ne yapacağımızı düşünüyoruz. Alternatif bir yolumuzda bulunmamaktadır. Bizim hastalarımız var. Bir kaç günde bir buraya hastalarımız için ambulans geliyor. Başka yolumuz ve imkanımız da yok. Belediyenin bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Yolun geçtiği alanın sahipleriyle görüştüklerini ifade eden Demirci, "Belediye yetkilileriyle de görüşmelerimiz oldu. Yer sahipleriyle de görüşme imkanımız oldu ancak olumlu sonuç alamadık." dedi.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ise, 2010'da 18. madde uygulaması gerçekleştirilerek yolun hizmete açıldığını belirtti.

Başkan, "Hak sahipleri yolun kapatılması için mahkemeye başvurmuşlar. Mahkeme de bu konuda yolun kapatılması için karar vermiş. 18. madde uygulamasını meclis kararıyla değiştirdik ancak yer sahipleri bunu mahkemeye taşıdılar. Biz de hak sahipleriyle uzlaşma yoluna gitmeye çalışıyoruz. Yol kapanırsa buradaki vatandaşlarımız mağdur olacaklar. Biz de kendilerinden 20 Nisan'a kadar beklemelerini istedik." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak 19 Mayıs Manyas Kozlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title