Haberler

Mahalleliden Taş Ocağı Tepkisi

Dha Ankara - Mahalleliden taş ocağı tepkisi ANKARA'nın Çubuk ilçesine bağlı Kapaklı Mahallesi'ne yakın bölgede kurulu bulunan taş ocağına bir yenisinin daha eklenmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Dha Ankara - Mahalleliden taş ocağı tepkisi

ANKARA'nın Çubuk ilçesine bağlı Kapaklı Mahallesi'ne yakın bölgede kurulu bulunan taş ocağına bir yenisinin daha eklenmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Kapaklı mahallesi yerleşim alanına yaklaşık 400 metre mesafedeki özel bir şirket tarafından 12 yıldır faaliyette olan taş ocağı kırma ve hazır beton santrali tesisine bir yenisinin eklenecek olması, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Kapaklı Mahallesi Muhtarı Şakir Acıelma, taş ocağı firmasının çalışmalarını bu bölgede 12 yıldır aralıksız sürdürdüğünü belirtirken, Şimdi ise bir tane daha yapılacak. 12 yıldır zaten bir çok mücadele verdik, bir yenisini istemiyoruz. Taş ocağı doğaya, ekilen arazilerimize, hayvanlarımızın otlanmalarına engel oluyor. Mahallemizin otlak alanı ve ekilen arazilerine iş makineleri geçerken çok zarar veriyor. Çocuklarımız korkuyor, kafamıza taş geliyor. Mahallemizde birçok hasta var, rahatsız oluyorlar. Biz burada mağduruz. Devlet yetkililerinden yardım bekliyoruz dedi. Mahalle sakinlerinden 56 yaşındaki Salim ve 64 yaşındaki Navruz Horat ise tepkilerini dile getirirlerken, Bizim geçim kaynağımız hayvancılık ve tarım. Ancak toz bulutlarından tarım ve hayvancılığı yapamaz olduk, çaresiz kaldık, yardım istiyoruz diye konuştular.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kapaklı Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title