Haberler

Mahalleli Yavru Köpeklere Sahip Çıkılmasını İstedi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, biri ama iki anne köpeğin bir süre önce dünyaya getirdiği 20’ye yakın yavru köpeğe sahip çıkan mahalle sakinleri, beslenme sıkıntısı çeken yavrulara yetkililerin sahip çıkmasını istedi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, biri ama iki anne köpeğin bir süre önce dünyaya getirdiği 20'ye yakın yavru köpeğe sahip çıkan mahalle sakinleri, beslenme sıkıntısı çeken yavrulara yetkililerin sahip çıkmasını istedi.

Seydişehir ilçesinin Tepecik mahallesinde bir ay önce dünyaya gözlerini açan yavru köpekler, sevimlilikleriyle mahalle sakinlerinin sevgilisi oldu. Tepecik mahallesinde bir kahvehanenin işletmecisi, Beyşehir ilçesinden her gün yerleşim merkezine ekmek getirmek için gelen fırıncının getirdiği bayat ekmeklerle yavru köpekleri beslemeye başladı. Mahalle ortasında dolaşırken gelip geçen araç sürücülerinin durarak parayla bisküvi ve ekmek satın alarak beslediği yavru köpekleri anneleri emzirip beslemekte zorlanıyor. Anne köpeklerden biri yavrularından zaman zaman uzaklaşarak kayıplara karışırken, gözleri görmeyen köpek bazen kendi yavrularıyla beraber diğerlerine de annelik yapmaya çalışıyor. Ancak, yavruların anne sütüyle beslenmek için birlikte hücum ettiği sıralarda zor anlar yaşayan anne köpek, yavrulardan kaçmaya uzaklaşmaya çalışıyor.

Mahalle sakinlerinden Reşat Akçapa, iki anneden bir batında dünyaya gelen yavru köpeklerin sayısını tam olarak bilmediklerini belirterek, "Ama sayısı 20'den fazla, iki annenin bunlar. Birisinin gözü ama. Gözleri görmeyenin bir batında 13 yavrusu dünyaya geldi" dedi.

Kahvehane işletmecisinin kendi imkanlarıyla ve Beyşehir ilçesindeki fırından gelen bayat ekmeklerle beslemeye çalıştığı yavru köpeklerin, mahalle sakinleri olarak kendilerinin de verdiği desteğe rağmen özellikle anne sütüyle beslenmekte güçlük çektiğini söyledi. Akçapa, köpek konusunda bir sıkıntı olmadığını belirterek "Ama beslenmeleri konusunda sıkıntımız var. Anne besleyemiyor, mağdur gözleri görmüyor. Birinci doğumu bu, ikinciye ne yaparız neyle karşılaşırız bilemiyorum. Kuru ekmekle besleniyorlar ama doymuyorlar. Peynir, süt, yağ verecek gücümüz yok. Devlet yardım eli uzatırsa iyi olur. Buradaki harabe yerde kalıyorlar, bazıları römorkun altında, arkadaşın yaptığı bir yerde saçakların altında yaşıyorlar" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seydişehir Beyşehir Tepecik Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title