Haberler

Mahalleler Başkan Tosun'a Dertlerini Anlattı

Güncelleme:

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Büyükşehir Yasası ile Kula Belediyesine bağlanan Köylere ziyaretlerini devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak Dereköy Mahallesi ve Yurtbaşı Mahallesini ziyaret ederek mahalle sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını dinledi. Mahalle ziyaretlerine; Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, Kula Belediyesi Meclis Üyeleri Faik Şnetürk, Murat Yanbolu, Çiftçi Malları Koruma Başkanı İzzet Ersöz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon Müdürü Baştürk katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin desteği ve Kula Belediyesi işbirliği içerisinde mahallelerin sorunları çözüme kavuşurken, Mahalle sakinleri yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden memnun olduklarını belirttiler. Sorun ve sıkıntıların lokal olarak çözüme kavuşması ve yerel yönetimler sayesinde yapılacak olan hizmetlerin ivedilikle gerçekleşmesinden vatandaşlar memnun olduklarını belirttiler. Yıllardır bir metre kare taş için kapı aşındırmaktan yıldıklarının altını çizen Mahalle sakinleri, artık önlerini daha rahat gördüklerini ve her sıkıntılarında bir muhatap bulduklarından dolayı teşekkür ettiler. Yapılacak olan hizmetleri anlatan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; 2016 yılı sizlerin yılı olacak. Mahallelerimiz aldıkları hizmetten memnun olacaklar dedi.

İKİ AYRI KÖY, SORUNLAR AYNI

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Dereköy Mahallesi ve Yurtbaşı Mahallelerinde yaptığı sohbetlerde vatandaşların en çok sıkıntı yaşadıkları sorunları dinlediklerini belirtti. İki ayrı mahallenin neredeyse ağız birliği etmişçesine aynı sıkıntılardan bahsetmesi bizleri pek şaşırtmadı dedi. Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında; "Kula'nın köyleri önceki dönemlerde yatırım almak ve yollarını yaptırmak için ciddi emek sarf etmekteydiler. Fakat artık yerinden yönetim anlayışı ile bu sorun ve sıkıntılar gerek Kula Belediyesi gerekse Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hızlı ve kaliteli olarak çözüme kavuşturuluyor. Dereköy ve Yurtbaşı Mahallesi Kula'nın sebze üretim üstleri haline geldiler. Üretmelerine rağmen bu zamana kadar ürünlerini dış pazarda değerlendirme sıkıntısı yaşadılar. Bu sıkıntıyı aşmanın en kolay yolu ise hal yapımından geçmektedir. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ile yaptığımız çalışmalarda bu sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik ilk adımları attık. Kula'da hal yapımı için gerekli çalışmalar başlamıştır. Üreticimizin ürettiği ürünleri ise iç piyasada rahatlıkla değerlendirebilmesi için de yeni pazar yeri yapımı için kolları sıvamış durumdayız. Yeni pazar yeri yapımı için kamulaştırma süreci başlamıştır. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dereköy'ün altyapı sorunlarını çözmek içinde çalışmalar başlamıştır. Bu kapsamda mahallemize gerekli malzemeler depolanmıştır. İnşallah yakın zamanda da su ve kanalizasyon noktasında çalışmalar başlayacak ve bu çalışmaların akabinde üstyapı çalışmaları başlayarak mahallemiz hakkettiği görünüme kavuşmuş olacaktır. Dereköy ve Yurtbaşı Mahallelerinde gösterilecek bir alana mahallenin en ciddi eksiklerinden biri olan düğün salonu yapmaya hazırlanıyoruz. Asfalt çalışmaları havaların ısınmasıyla birlikte başlayacak. Bu sene 350 Kilometre yolumuz asfalt yol yapılacak. Geçen yıl ihaleye yapılan itirazlar sonucu asfaltlama çalışmalarımız başlayamadı. İnşallah bu sene üzerine daha da ekleyerek yollarımızı yapacağız. Tarla yoları için açma ve genişletme çalışması yapacağız. Kula'nın çeşitli mahallelerinde bu çalışmalar gerçekleştirildi. Kula'nın bütün mahallelerine bu çalışma yapılacak" dedi. Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Kula'ya verdiği değer ve hizmetler için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yurtbaşı Dereköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title