Haberler

Mahalle ve Taziye Evi Açıldı

Mersin’in merkez Akdeniz Belediyesi tarafından Gündoğdu Mahallesi’ne yaptırılan Mahalle ve Taziye Evi, törenle hizmete girdi.

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi tarafından Gündoğdu Mahallesi'ne yaptırılan Mahalle ve Taziye Evi, törenle hizmete girdi.

Akdeniz Belediyesi tarafından geçtiğimiz mayıs ayında temeli atılarak yapımına başlanan Gündoğdu Mahalle ve Taziye Evi, inşaatın tamamlanmasının ardından düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Mahalle halk toplantıları ve halk günü uygulamalarında Gündoğdu ve civar mahalle sakinlerinin talepleriyle oluşturulan proje çerçevesinde yapılan bina, üniversite sınavına hazırlık ve beceri kursları merkezi olacak, ayrıca mahalle sakinlerinin taziye evi olarak kullanılacak. Belediyenin 2014-2019 stratejik planı içerisinde yer alan mahalle evleri projeleri çerçevesinde yapımına başlanan bina, proje yapım süresi olan 180 gün içinde tamamlandı. Belediye Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk'ün ev sahipliği yaptığı açılış törenine, birim müdürleri, mahalle muhtarları, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Sorumluluk alanı çok geniş, buna karşın kendine ait arazisi az olan bir belediye olduklarını belirten Eş Başkan Mutlu, "Yeni sosyal alanların üretilmesi noktasında Akdeniz Belediyesi'nin çok büyük bir çaba ve mücadele içerisinde olduğunu bilmenizi isterim. Gündoğdu Mahallesi'ndeki bu arazi üzerine bu inşaatı yaparken, kadınların, çocukların ve gençlerin kendi çalışmalarını, toplantılarını ve etkinliklerini yapacağı bir mekan olmasını düşündük. Bunun yanı sıra da Eğitim Destek Evimiz burada kurslar açacak. Ama her şeyden önce bir taziye evi de olması için projeyi şekillendirdik. Biz diğer belediyeler gibi bu tür projeleri halktan kopuk bir biçimde geliştirmiyoruz. Aksine, halkın talep ve gereksinimlerini göz önünde bulunduruyor ve buna göre proje üretiyoruz. Gündoğdu Mahalle ve Taziye Evi, artık halkımızın hizmetine açılmıştır, buranın sahibi kadınlar ve gençlerdir" dedi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, gençlerin sokağın kötü alışkanlıklarından korunması ve kurtarılması için bu tür sosyal mekanların bir fırsat olarak görülmesi gerektiğine işaret etti. Türk, "Gerçekten bu projenin vücut bulması noktasında en fazla çabayı Eş Başkanımız Yüksel Mutlu sarf etmiştir. Sadece Gündoğdu için değil, tüm mahallelere böyle mahalle evleri kazandırma çabası ve azmi içerisindedir. Huzurlarınızda kendisi başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Gündoğdu Mahalle ve Taziye Evi artık halkımızındır, sizin hizmetinizdedir. Burada yapılacak tüm çalışmalara halkımızın duyarlılık göstermesini ve katılımcı olmasını istiyoruz. Burası dört duvar olarak kalmasın, içini dolduralım. Burada en büyük görev

mahalle sakinlerine düşüyor. Gençleri, çocukları bataklıktan, kahve köşelerinden kurtarmak için en büyük görev anne-babalara ve biz yöneticilere düşüyor. İmkanlarımız dahilinde bu çerçevede halkımızın taleplerini yerine getireceğiz. Uygun arazi bulduğumuz bölgelerde mahalle ve taziye evleri yapımına devam edeceğiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Gündoğdu Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title