Haberler

Mahalle Sakinlerinden Hastane Protestosu

Karabük'te mahalle sakinleri, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kapatılacağı iddiasıyla eylem yaptı.

Karabük'te mahalle sakinleri, kapatılacağı iddia edilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin önünde eylem yaptı.

Kapatılacağı ileri sürülen hastanenin önünde toplanan Beşbinevler Mahallesi sakinleri, "hastanemizi istiyoruz" sloganı attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Karabük Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı, hastanelerinin kapanmaması için yetkililerle görüşmeye devam edeceklerini söyledi.

Beşbinevler Mahallesi'nin kentin yarısını oluşturduğunu savunan Harmanbaşı, "Bu hastanenin hizmetinden Karabük'ün yarısı faydalanıyor. Mahallede herkes bize soruyor. Net cevap veremiyoruz. Aslında bu konunun muhatabı biz de değiliz. Hizmetin devam etmesini istiyoruz. Mahallerimizi mağdur etmesinler. Siyasi partilerimize ve milletvekillerimize sesleniyoruz. Bizleri aydınlatsınlar" diye konuştu.

Grup, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için yaptıkları duanın ardından dağıldı.

- Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kara

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin kapatılması konusunda herhangi bir karar olmadığını söyledi.

Kadın ve çocuk servislerinin imkanların daha iyi olduğu Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşındığını vurgulayan Kara, "Şu anda Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde acil, poliklinik ve fizik tedavi hizmeti veriliyor. Bu durumu daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Hastanelerimizle ilgili konuları hemen kamuoyuyla paylaşıyoruz. Şu anda iddia edildiği gibi hastanenin kapanması söz konusu değil. 24 saat çalışmaktadır" şeklinde konuştu. - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Karabük Merkez İsmail Kara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title