Haberler

Mahalle Muhtarlarına "Sığır Çiçeği" Semineri

Antalya'nın Manavgat İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Lumpy Skin (Sığır Çiçeği) hastalığı konusunda muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Antalya'nın Manavgat İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Lumpy Skin (Sığır Çiçeği) hastalığı konusunda muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Otogar Üstü Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi İbrahim Güçlü, muhtarlar aracılığı ile hasta hayvan sahiplerine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Güçlü, " Toplantımızın iki konusu var. Biri ülkemizde son zamanlarda görülen Lumpy Skin Hastalığı. Bu hastalık halk arasında sığır çiçeği diye geçiyor. Özellikle Kahramanmaraş, Mersin, Adana tarafında görülmüş durumda. Hayvanlarda çok ciddi verim kaybına sebep olduğu için Bakanlığımız tarafından ilimizde dahil olmak üzere bu bölgelerde bir aşılama kampanyası düzenledi. Biz de bu aşılama kampanyası hakkında muhtarları bilgilendiriyoruz. Hastalık, hayvanlarda çok ciddi verim kaybı, derilerinde yaralar meydana getiriyor" dedi.

Genelde sivrisineklerle buluşan viral bir hastalık olan Sığır Çiçeği hastalığından bölgedeki hayvanların korunması amacıyla Bakanlığımız tarafından başlatılan aşılama kampanyasını anlatan Güçlü, "İşılama kampanyamız başladı. İlçede aşılama yapılabilecek hayvan kapasitesi 25 bin ama bunların bir kısmı yaylada olduğu için onlara da ulaşabileceğimiz kadar ulaşmaya çalışacağız. Dolayısıyla hedef 25 bin sığıra ulaşarak aşılama yapmak" diye konuştu.

Toplantının diğer konusunun hayvancılık destekleri olduğunu bildiren Güçlü, bu konuda bilgiler verileceğini de sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Güçlü Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title