Haberler

Magnesia Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları

Kazı çalışmaları sırasında Helenistik döneme ait kadın heykeli bulundu

Germencik ilçesine Ortaklar beldesindeki Magnesia antik kentinde sürüdülen kazı çalışmalarında Helensitik döneme ait  kadın heykeli bulunduğunu açıklayan kazı başkanı Prof.Dr. Orhan Bingöl, "Magnesia'da bu yılki kazılarda sansasyonel buluntularla karşılaşacağımız çok yüksek bir ihtimaldir" dedi.

Kazı başkanı Prof. Dr Orhan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Magnesia antik kentindeki kazısı çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün tahsis ettiği ödeneklerle 30 yıldır sürdürüldüğünü, bu yıl da 261 bin 200 lira ile kazı bütçesinden en yüksek payı aldıklarını belirtti.

Aydın Özel İdaresi'nin de çalışmalarına kaynak aktardığını bildiren Bingöl, "Her yıl yaklaşık dört ay süren çalışmalarımızın bu yıl daha da uzan sürecek. Magnesia'da bu yılki kazılarda sansasyonel buluntularla karşılaşacağımız çok yüksek bir ihtimaldir" dedi.

Prof.Dr. Bingöl, kazılarda Helenistik döneme ait bir kadın heykelinin gün yüzüne çıkarıldığını açıkladı, çalışmaların stadyum bölgesinde devam ettiğini bildirdi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Ortaklar Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title