Haberler

Mağaza Sahibine Kızdı, Maket Yapmaya Başladı

Aldığı mobilyanın yanında süs kağnıyı vermeyen mağaza sahibine kızdı, maketten süs eşyası yapıp satmaya başladı.

HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan Erdal Çelik, mobilya mağazası sahibine kızarak, maketten süs eşyaları yapmaya başladı.

Erdal Çelik (42),  2 yıl önce eşiyle birlikte ilçede bulunan bir mobilya mağazasına sehpa almak için giderken, eşinin sehpanın üzerinde bulunan maket kağnıyı beğenerek almak istemesiyle hayatı değişti.

Eşinin beğendiği bir kağnıyı yapmak için başladığı el sanatlarıyla kahvehane alışkanlığı gibi kötü alışkanlıklarından da kurtulan Çelik, 2 yıl içerisinde yüzlerce el yapımı kağnı, fayton, gece lambaları, yakma sanatıyla yapılan duvar saatleri, tablolar gibi eserler yaparak satmaya başladı.

"İyi ki eşimin istediği kağnıyı mobilyacı vermemiş" diyen Çelik, boş zamanlarını kahve köşelerinde geçirmek yerine kültürel bir faaliyet yaparak geçirmeye başladığını söyledi.

Çocukluğunun köyde geçtiğini hatırlatan Çelik, şunları söyledi:

"günümüzde bunlar kalmadığı ve maketlerde yaşatılıyor. Eşimde benim gibi çocukluğu köyde geçti. Sehpa almak için gittiğimiz mobilya mağazasında kağnıyı görünce almak istedi. Gerçi benimde çok hoşuma gitmişti. Ancak mağaza sahibi vermedi. Bunun üzerine eşime ben sana yaparım diye söz verdim ve uzun uğraşın ardından aynısından yapmayı başardım. Bunun üzerine arkadaşlar ve çevremizdekilerde yaptığım kağnıyı görünce aynısından istemeye başladı. Eşimle otururken biz bunu yapabilir miyiz diye düşündük. Eşimden de destek alarak böylece üretime başladım. Boş vakitlerimde sık sık kahvehaneye gidiyordum, bu işe başlayınca boş vaktim kalmadığı gibi kahvehane köşelerinden kurtuldum."

Geçtiğimi yıl Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne yaptığı eserlerin hem sergilenmesi hem de satışı için katıldığını kaydeden Çelik, belediye yetkililerinin de verdiği destekle hazırladığı tüm ürünleri sattığını ifade etti.

Eserlerini kömürlükte eşinin de yardımıyla ürettiğini ve tamamının el yapımı olduğunu hatırlatan Çelik, "bu işi kömürlükte yapıyorum. Burasını bir nevi atölyeye çevirdim. At arabası, fayton, sehpa, bank, kara saban, kağnı, yakma sanatından tablo ve saat gibi eserler yapıyorum. Festivalde vatandaşlardan çok ilgi aldım. Buda beni çok mutlu etti. Hem ticaretimi yapıyorum, hem de benim kişisel gelişimime olumlu etkisi oldu. Bu yıl düzenlenecek festivalimize gece gündüz çalışarak hazırlanıyoruz. Bu festivalimize su kabağı yada süs kabağı süslemeleri yaparak hazırlanıyoruz. Kabaklarda çeşitli renkli lambalar ve Çubuk agat taşı kullanarak, aplik,  abajur, gece lambaları yapıyorum"  diye konuştu.

-Eşiyle birlikte çalışmaktan çok mutlu oluyor

Eşine her türlü yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen Şerife Çelik,  eşiyle birlikte çalışmaktan ve eşinin yanlarında bulunmasından çok mutlu olduğunu belirtti. Kötü alışkanlığı olan herkesin özellikle el sanatlarıyla uğraşmasını tavsiye eden Çelik, " Ben eşime her türlü yardımcı oluyorum. Temizlikte, çizimde ona her türlü destek olmaya çalışıyorum. Çok memnunum eşimin bir şeyler üretmesinden ve onunla gurur duyuyorum. Eşim önceden sürekli kahveye gidiyordu. Artık bu işleri yapalı kahveye gitmiyor. Hep beraber çocuklarımızla bu işleri yapıyoruz. Hem boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz hem de mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşıyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Erdal Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title