Haberler

Mağarada Mahsur Kalan Yaralıyı Kurtarmak İçin Ekipler Seferber Oldu

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesi yakınlarında girdiği bir mağara içerisinde kuyuya düşerek yaralanan 40 yaşındaki evli 3 çocuk babası fabrika işçisi Ramazan Yörük'ü kurtarmak için tüm ekipler seferber oldu.

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesi yakınlarında girdiği bir mağara içerisinde kuyuya düşerek yaralanan 40 yaşındaki evli 3 çocuk babası fabrika işçisi Ramazan Yörük'ü kurtarmak için tüm ekipler seferber oldu. Ekipler mağaranın girişini ve kuyunun etrafını genişleterek Yörük'ü kurtarmaya çalışıyor.

Alınan bilgilere göre olay önceki gece saat 22.00 sıralarında Mihalgazi ilçesinin daha önce belde olan son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkii Yarasa İni Mağaraları'nın olduğu bölgede meydana geldi. İddialara göre arkadaşlarıyla define aramak için mağaraların olduğu yere giden Ramazan Yörük, bir arkadaşı ile birlikte girişi dar olan mağaradan içeriye girdi. Bir süre sonra arkadaşı mağaradan dışarı çıktı. Ramazan Yörük ise mağara içindeki yaklaşık 10 metre derinliğindeki bir kuyuya düştü. Belinden ve bacakların yaralanan Yörük'ün mağaradan dışarı çıkamadığını gören arkadaşları ertesi gün saat 11.00 sıralarında jandarmayı arayarak yardım istedi. Yapılan ihbar üzerine olay yerine jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Arama Kurtarma Ekibi (AKUT), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ve Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Dağcılık Kulübü, Eskişehir ile Ankara Mağara Araştırma dernekleri ekipleri sevk edildi. SU VE ÇİKOLATA VERİLDİ

Kurtarma ekipleri dün akşam saat 18.30 sıralarında mağara içerisinde Ramazan Yörük'ün bulunduğu yeri belirledi. Yörük'ün bulunduğu yerin çok dar olması nedeniyle ekiptekiler arasında en zayıf elamanlardan biri olduğu belirtilen ANADOSK üyesi Zeliha Güven iple mağaradan aşağıya indirildi. Zeliha Güven, Ramazan Yörük'e su ve çikolata verdikten sonra tekrar yukarı çıktı.

Daha sonra UMKE ekibi aşağıya inip Yörük'ün kırık olduğu belirtilen sağ kolu ile sağ el parmaklarına atel, beline de pelvis adı verilen bel kemeri takılıp, omuriliğini korumak amacıyla da tıbbi bir yelek giydirildi. Ekipler üşümemesi için de üzerine Yörük'ün üzerine termal battaniye örtü ve ayrıca serum da taktı.

Düştüğü kuyuda oturmuş halde olduğu belirtilen Ramazan Yörük'e ekiptekilerin sürekli olarak serum da taktıkları belirtildi. Yörük'ün belinde ve bacaklarından da kırılar olabileceği kaydedildi.

40 KİŞİLİK EKİPLE KURTARMA ÇALIŞMASI

Yaklaşık 40 kişilik ekip, sabaha kadar mağaranın girişi ve Ramazan Yörük'ün düştüğü yerin etrafını genişletmek için çalışmalarını sürdürdü. Kurtarma ekipleri çeşitli illerdeki temsilciliklerini arayarak kilolu olmayan zayıf eleman talebinde bulundu. Ekiplerin Ramazan Yörük'ü kurtarma çalışmaları sürüyor.

DEFİNE ARAMIYORDUK

Ramazan Yörük ile arkadaşlarının define aramak için mağaraların bulunduğu yere gittiği öne sürülerken, Yörük'ün yanındaki 7 kişi jandarmaya verdikleri ifadede define aramadıklarını, gezi ve fotoğraf çekmek amacıyla mağaraların bulunduğu yere gittiklerini söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Kazankaya Mihalgazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500

Yorumlar (1)

alperensamsun_v.kopru_55@hotmail.com:

evet doğa dostudur arkadaşlar , kesin fotoğraf çekmeye gitmişlerdir :)) bizde yuttuk :)))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title