Haberler

Maganda Kurşunuyla Ölüm ve Yaralanmaları Önleme Çalışmaları

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde maganda kurşunu nedeniyle artan ölüm ve yaralanma olaylarının önüne geçilebilmesi için çalışma başlatıldı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde maganda kurşunu nedeniyle artan ölüm ve yaralanma olaylarının önüne geçilebilmesi için çalışma başlatıldı.

Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek, ilçedeki mahalle muhtarları ile düğün, nişan ve özel günlerde yasa dışı silah kullanımı konusunda koordinasyon toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kaymakam Zeyrek, son bir yılda düğünlerde havaya sıkılan silahlar nedeniyle 6 kişinin yaralandığı, yaralılardan ise 4'nün öldüğünü ifade etti.

Maganda kurşunun ilçe için önemli bir sorun haline geldiğini anlatan Kaymakam Deniz Zeyrek, "İlçemizde gerçekleştirilen düğün, nişan, kına gecesi gibi özel etkinliklerde silah sıkılması gibi kötü bir alışkanlık oldu. Bu da ilçemizin önemli bir sorunu haline geldi. Daha bir hafta önce iki vatandaşımızı maganda kurşunu ile kaybettik. Son 1 yıl içinde düğünlerde sıkılan silahlar sonucu 6 olay meydana gelmiş, bu olaylarda 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu sorunu el birliği ile çözmeliyiz" dedi.

Maganda kurşunlarının önüne geçilebilmesi için muhtarların kamu görevlisi olarak vereceği desteğin çok önemli olduğunu anlatan Zeyrek, muhtarlar destek ve işbirliği talep etti. Düğünlerde havaya ateş açılmasının bir eğlence olmadığını vurgulayan Zeyrek, bu alışkanlıkların insanların can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ve insanların huzurunun bozulduğunu hatırlattı.

Muhtarlardan özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşları bu konuda uyarmalarını isteyen Zeyrek, bu tür alışkanlıkların zararlarının anlatılmasını da talep etti. Zeyrek, muhtarların ikazlarına uymayanları ise muhtar ve güvenlik güçleri iş birliğinde tekrar uyarmaları gerektiğini ifade etti. Zeyrek, bu bölgede yaşayan ve maganda kurşunundan yakınlarını kaybetmek istemeyenlerin havaya ateş açılması durumlarında konuyu güvenlik güçlerine bildirilmesini istedi.

HAVAYA ATEŞ AÇAN KİŞİLERE HAPİS CEZASI

Toplantıda bilgi veren Komiser Erdal Akyürek, yorgun mermilerin ya da havaya ateş edilmesi sonucu namludan çıkan mermilerin hedefini bulamadan düşüşe geçtiğini ifade etti. Sıkılan mermilerin alanda bulunan kişileri hedef alabileceğini belirten Akyürek, hedef bulamadan düşüşe geçen mermilerin ise düştükleri veya çarptıkları noktalarda ciddi yaralanma, ölüm ve maddi hasarlara yol açabileceğini kaydetti.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Mustafa Kaya ise konunun adli ve idari boyutu ile ilgili bilgiler verdi. Kaya, Türk Ceza Kanununa göre havaya silah sıkan kişilerin 6 aydan 3 yıla kadar, suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişilerin ise 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağını belirtti. Kaya, olası can kayıplarının önüne geçilmesi için emniyet kuvvetleri olarak gerekli hassasiyet ve çabanın mahalle muhtarları ile işbirliği yapılarak gösterileceğini ifade etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kaya Deniz Zeyrek Şanlıurfa Birecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title