Haberler

Maganda Kurşununa Karşı "Mahalle Baskısı"

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, düğün ve kutlamalarda silahla rastgele ateş açılması sonucu meydana gelebilecek kazaları engellemek amacıyla "Sizin mutluluğunuz başkalarının mutsuzluğu olmasın projesi"ni hayata geçirdi Proje kapsamında, muhtarlar, mahalli sanatçılar, düğün salonu işletmecileri bilgilendirilerek, düğün magandaları üzerinde "mahalle baskısı" oluşturulması amaçlanıyor.

ZEKERİYA KARADAVUT - Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, düğün ve kutlamalarda kazalara neden olabilecek maganda kurşunlarını önlemek için proje hazırladı.

"Sizin mutluluğunuz başkalarının mutsuzluğu olmasın projesi" kapsamında, muhtarlar, mahalli sanatçılar, düğün salonu işletmecileri ve ateşleyici belgesi olan hava fişekleri atmakla yetkili kişiler bilgilendirilerek, ölüm ve yaralanmaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğün ve bazı eğlence programlarında silahla havaya ateş açılması sonucu ölüm, yaralanma ya da mala zarar verme olaylarının yaşandığını söyledi.

Bu tür olayların önüne geçebilmek amacıyla proje hazırladıklarını belirten Onar, "Proje kapsamında, vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme toplantıları yaptık. Düğün salonu sahiplerimizle başladığımız bu toplantıları, mahalli sanatçılar, muhtarlar, ateşleyici belgesi olan hava fişekleri atmakla yetkili olan görevli arkadaşlarla sürdürdük" dedi.

"Mahalle baskısı oluşturulmaya çalışıyoruz"

Onar, halkı bilgilendirerek istenmeyen olayların önüne geçmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Düğünde silahla ateş etmeye kalkan bir kişiye yanındaki arkadaşı veya komşusu 'Ateş etme, başkasına zarar verebilirsin' diye ikaz ederse magandaların önüne geçebiliriz. Bu anlamda mahalle baskısı oluşturmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek, o kadar çok mesafe kat edebileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Mermi çekirdeğinin, ateşlenene kadar tabancayı tutan elin iradesinde olduğunu ifade eden Onar, şöyle devam etti:

"Tetiğe basıldıktan sonra mermi çekirdeği bu iradenin dışına çıkarak silahı tutuş açısına göre gider. Düğün alanı boş bir arazi olsa bile, mermi çekirdeğinin düşeceği yerde bir vatandaş veya maddi zarar verebileceği unsurlar bulunabilir. Mermi çekirdeği gökyüzünün en tepe noktasına hangi hızla çıktıysa ona yakın hızla yere düşecektir. Çekirdeğin nereye düşeceğini insanlar kestiremiyor. Zaten kentte ve ülke genelinde yaralanma ve maddi kazalar genellikle bu şekilde oluyor. Bu yüzden insanlarımız düğünlerde eğlenirken, başkalarının mutsuzluğuna yol açmamalı. Bu proje kapsamında vatandaşlarımızı bilgilendirip silah kullanımını engellemeyi amaçlıyoruz." - Kırıkkale

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title