Haberler

Mafya Babası Sperm Nakliyle Baba Oldu

İtalya'da Tutuklu Mafya Babası, Yargıtay'dan Aldığı Onayla Sperm Nakli Yöntemiyle Baba Oldu.

İtalya'da tutuklu mafya babası, Yargıtay'dan aldığı onayla sperm nakli yöntemiyle baba oldu.

İtalya'da Yargıtay, tutuklu bulunan mafya babasının, sperm nakli yöntemiyle ‘baba’ olabileceğine karar verdi.

Sicilya'da mafya faaliyetlerine karşı mücadele veren işadamı Libero Grassi'yi 29 Ağustos 1991’de öldüren, Sicilya mafyası ‘Cosa Nostra’nın babalarından Salvatore Madonia tutuklanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. L'aouila Cezaevi'nde tutulan Madonia, 23 Mayıs 1992'de başka bir mafya babası Francesco Di Trapani'nin kızı Mariangela ile cezaevindeyken evlendi.

Salvatore Madonia'nın mafya ile mücadele kapsamında uygulanan yasa gereği, dışardan hiç kimseyle temas kurmaması gerekirken, 2000 yılında eşinin Madonia'dan 1 çocuk dünyaya getirdiği ortaya çıktı. Yetkililer bu konuda tatmin edici açıklamada bulunamadı. Daha sonra Madonia mahkemeye başvurarak, eşine sperm nakli yöntemiyle çocuk sahibi olma isteminde bulundu. Mahkemenin talebi reddetmesi üzerine Yargıtay'a başvuran Salvatore Madonia’ya olumlu yanıt geldi.

Yargıtay kararında, Madonia'nın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası nedeniyle dışarıdan hiç kimseyle temasının olamayacağı belirtilerek, “En tehlikeli hükümlüler dahi insan hakkı gereği baba olma hakkına sahiptir. Bu nedenle mahkeme bu hakkı takip etmelidir” diyerek, Madonia'nın sperm nakli yöntemiyle baba olmasına onay verdi. Yargıtay'ın bu kararı emsal teşkil edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title