Haberler

Madımak'taki Bilim Merkezi Öğrencileri Ağırlıyor

ÖNDER FELEK - Kamulaştırıldıktan sonra Sivas İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli'ni Temmuz 2011'den itibaren 10 bini öğrenci 60 bin kişi ziyaret etti.

Sivas merkez ve ilçelerindeki ilkokul ve ortaokulların randevu alarak ziyaret ettiği Bilim ve Kültür Merkezi'nde, yeni eğitim-öğretim yılında da öğrenci grupları kabul ediliyor. Öğretmenleri eşliğinde merkeze gelen öğrenciler, giriş kattaki kütüphane ve üst kattaki bilim odasından onar kişilik gruplar halinde faydalanıyor.

Ulusal ve uluslararası yayınlarla çok sayıda kitabın bulunduğu kütüphanede, okuma ve araştırma yapma imkanı bulan çocuklar, bu bölümde bilgisayar ve internetten faydalanabiliyor. Rengarenk masalar ve raflarla oluşturulan kütüphanede, 0-6 yaş grubu çocuklar için dizayn edilen asma kattaki kütüphanede, masal kitaplarının yanı sıra çocuk gelişimine katkı sağlayan yapboz türü oyuncaklar da yer alıyor.

Kütüphanenin "Atatürk Köşesi" bölümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı, ilke ve inkılaplarının anlatıldığı kitaplar ile Nutuk ve çeşitli yayınlar yer alıyor.

Çocukların evreni, doğa olaylarını ve bunlar arasındaki ilişkileri öğrenmelerini sağlayacak materyallerin bulunduğu ikinci kattaki bilim odasında ise öğrenciler çeşitli deneyleri uygulama fırsatı buluyor.

Öğrenciler, ODTÜ Bilim Merkezi örnek alınarak TÜBİTAK'ın katkılarıyla yapılan bilim odasında ise Einstein maskesi, Magdeburg küreleri, döner illüzyonlar, suda girdap, temiz enerji evi, göz yanıltıcı aynalar, fısıltı duvarı, nabız ritmini ölçen davul ile üç boyutlu çalışmalar gibi bilimsel materyaller ve oyuncaklarla zamanını değerlendiriyor. Bu bölümde gönüllü fizik ve fen bilimleri öğretmenleri, çocuklarla çeşitli deneyler yapıyor.

"Ülkemiz, milletimiz böyle acıları tekrar yaşamasın"

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 yıl önceki acı, gözyaşı, kaos, yangın ve duman görüntüsünün yerini, son 4 yıldır çocukların cıvıl cıvıl olduğu, vatandaşların gelip ibret aldığı bir bilim ve kültür merkezinin aldığını söyledi.

Merkezde bir müdür ve 5 personelin görev yaptığını aktaran Ayhan, "Okullarla sürekli irtibat halindeyiz, okul müdürlerimizle diyalog kurduktan sonra çocuklarımız buraya geliyor, kütüphanede kitap okuyor. Akabinde üst katta deneysel materyallerimiz var. Orada çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlayacak çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Merkeze ziyaret amaçlı günlük ortalama 350 kişinin geldiğini dile getiren Ayhan, Bilim ve Kültür Merkezi'ni 2011 yılı Temmuz ayından bugüne kadar 10 bini öğrenci 60 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Ayhan, merkeze gelen çocukların ruh ve gönül dünyalarına sevgiyi, barışı ve kardeşliği nakşettiklerini ifade etti.

Sivas olaylarında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Ayhan, "Ülkemiz, milletimiz böyle acıları tekrar yaşamasın" dedi.

Salih Ayhan, vatandaşların ise daha çok "anı köşesi"ni ziyaret ettiğini, isteyenlerin üst katları da görebildiğini sözlerine ekledi. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

salih ayhan Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title