Haberler

Madımak Protestosu Davası

Madımak Oteli'nin yakılmasına ilişkin davada yargılanan 7 sanık hakkındaki kararının çıktığı gün, Ankara Adliyesi önünde meydana gelen olaylarla ilgili 52 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı

Madımak Oteli'nin yakılmasına ilişkin davada yargılanan 7 sanık hakkındaki kararının çıktığı gün, Ankara Adliyesi önünde çıkan olaylarla ilgili 52 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan 14'ü ile bazı müşteki ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesi ardından savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklardan Uğur Beştaş, savunmasının başlangıcında, duruşma için Erzincan'dan geldiğini bildirerek,  "Bütünleme sınavım vardı, giremedim. Dönem uzadı" dedi.

Bunun üzerine Hakim Musa Yeşil, "Mazeretini bildiren iki satır dilekçe yazsaydın, seni diğer duruşmaya çağırırdım. Hatta ifadeni Erzincan'da alırdık, kanun böyle" ifadesini kullandı.

Beştaş, savunmasında Pir Sultan Abdal Derneği üyesi olduğunu ve olay tarihinde derneğin çağrısı üzerine Ankara'ya geldiğini söyledi. Hiçbir olaya karışmadığını kaydeden Beştaş, sadece adliye önünde beklediğini belirtti.

Sanık Mehmet Yılmaz da toplantıyı yasa dışı kabul etmeyerek demokratik hakkını kullandığını savundu.

Yılmaz, "Polis müdahalesi olunca ortalık karıştı, sağa sola kaçışmalar oldu. Ayağımda protez olduğu için adliye önündeki merdivenlere oturup bekledim. Grupla Kızılay'a yürüyüşe geçmedim. Ortalık sakinleşince Mithatpaşa Caddesi'nden yürüyerek Kızılay'a geçtim. Suçlamaları kabul etmiyorum" ifadesini kullandı.

Sanık Ayşe Arapgirli Saygı ise olay günü Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan duraklarda otobüs beklediğini anlattı.

Sanıklardan bazıları ise savunmalarını sonraki celse yapacaklarını bildirerek, ek süre istedi.

-Müştekilerin ifadesi-

Duruşmada dinlenen müşteki Seyit Yakın, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde 17 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını bildirdi. Olay günü adliye önünün, mahkemenin kararı sonrasında bir anda karıştığını anlatan Yakın, "Cadde kapalı olduğu için otobüsü kaçıramadım. Bu sırada 2 yaşındaki bir çocuk ile annesi otobüse sığındı. Atılan taş ve şişelerden bazı camlar kırıldı. Dışarı çıkarak 'çocuk var atmayın' diye uyardım. Benim telsizden duyduğum kadarıyla grup Kızılay'a kadar yürüyecek, müdahale edilmeyecekti"  şeklinde konuştu.

Müşteki polis memuru Kenan Yıldırım da "O dönemde ekip şefiydim. Kızılay'a yürümek isteyen grubun önüne barikat kurduk. Bu sırada sırtıma kaldırım taşı isabet etti, yaralandım ve hastaneye götürüldüm. Şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.

Duruşma, kalan sanıkların savunmalarının alınması için ertelendi.

İddianamede sanıklara, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet", "kamu malına zarar vermek" ve "görevi yaptırmamak için direnmek" suçlamaları yöneltiliyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title