Haberler

Madenciydi, Belediye Başkanı Oldu

Zonguldak'ta 17 yıldır kömür ocağında çalışan, 30 Mart'ta CHP'den Çatalağzı Belde Belediye Başkanı seçilen maden mühendisi Adnan Akgün, eski mesai arkadaşlarını ocakta ziyaret etti Belediye Başkanı Akgün: "Burada işçilerin üretim yaparken güvenliğini sağlamakla görevliydim. Belediye Başkanlığı da bir.

Zonguldak'ta 17 yıldır kömür ocağında çalışan, 30 Mart'ta CHP'den Çatalağzı Belde Belediye Başkanı seçilen maden mühendisi Adnan Akgün, eski mesai arkadaşlarını ocakta ziyaret etti.

Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 yıldır özel maden ocağında çalıştığını belirterek, belediye başkanı olabilmek için görevinden istifa ettiğini söyledi.

Akgün, 30 Mart'ta belediye başkanı seçildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Madendeki arkadaşlarıma vedalaşmak için tekrar ocağa geldim çünkü madende 17 yıl az değil.  Madencilik, emek yoğun sektör. İşçilerimiz insanlarla ve madencilerle birlikteydi. İşçilerle aramızda gönül bağının yanı sıra dostluk var. Onun için son kez maden ocağına gelerek onlara veda etmek istedim. Mühendistim ve yöneticiydim. Belediye başkanlığı da bir anlamda yöneticilik. Burada işçilerin üretim yaparken güvenliğini sağlamakla görevliydim. Belediye başkanlığı da bir üst seviye, tüm halkı kapsayan geniş kapsamlı aktivite. Şimdi belediye başkanlığı yapmaya çalışacağız."

"Grizu, metan gazı patlaması, göçük ve diğer ufak kazalar..."

Madenciliğin en riskli kazaların meydana geldiği sektör olduğuna dikkati çeken Akgün, ocaklarda kazaların hepsini yaşadığını vurguladı.

"Grizu, metan gazı patlaması, göçük ve diğer ufak kazalar benim ve madenci arkadaşlarımın da başına geldi" diyen Akgün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her şeyin başında emniyet ve tedbir geliyor. Arkadaşlarımın kendilerini eğitmesi gerekiyor. Madencilik kültürünü küçük yaşlardan itibaren biliyorum. Çocukluğum maden ocaklarının kenarlarında geçti. Üretim kültürüne yabancı değilim. Bu kültürle büyüdüm. Madencilik sektöründe maden mühendisliği yaptım."

Maden işçisi Selahattin Çetinbalkan (39) ise 17 yıldır Akgün'le çalıştığını kaydederek, "Kendisi çok deneyimli. Başımızda dursaydı daha iyiydi. Keşke gitmeseydi. Hem idarecilik anlamında bizi dinliyordu hem de madenciliği çok iyi biliyordu. Daha önce ocakta göçük olmuş ve 3 arkadaşımız kalmıştı. Onun soğukkanlılığı ve stres yaşamadan göçüğün altındaki işçileri sağ çıkarması bana güven vermişti" diye konuştu.

İşçilerden Mehmet Ali Aydın da Akgün gibi maden mühendisiyle çalışmaktan her zaman mutluluk duyduğunu söyledi. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Akgün Çatalağzı Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title