Haberler

Madencinin Yeni Başkanı Göreve Başladı

Zonguldak'ta, hafta sonu yapılan kongrede Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı seçilen Ahmet Demirci, mazbatasını alarak göreve başladı.

Zonguldak'ta, hafta sonu yapılan kongrede Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı seçilen Ahmet Demirci, mazbatasını alarak göreve başladı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile bazı özel maden şirketlerinde ve Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü'nde örgütlü olan GMİS'te 262 delegeden 147'sinin oyunu alarak seçilen Ahmet Demirci, eski Genel Başkan Eyüp Alabaş'tan görevi devraldı. 1983'de TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü'nde üretim işçisi olarak madenciliğe başlayan Demirci, 2007-2011 yılları arasında GMİS Karadon Şube Başkanı olarak görev yaptığını söyledi. Dedesi Ahmet ve babası Kadir Demirci'nin de kendisi gibi Gelik İşletmesi'ne ait maden ocağında çalıştığını belirten Ahmet Demirci, "3 kuşak aynı ocakta çalıştık. Şimdi sıra diğer kuşaklarda. Torunlarımız, torunlarımızın çocukları da inşallah bu ocaklarda çalışarak kurumu ayakta tutmaya çalışırlar" dedi.

İşçilerin sorunlarını çok yakından bildiklerini belirten Demirci, şöyle konuştu:

"İşçiler arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesi, işçi alımları tek hedefimiz. Milletvekili adaylarımız belirlendi. Bunlarla birlikte çok iyi istişare edip bize kim, 'şu kadar işçi alacağız' diye söz verirse o partideyiz. Bizim partimiz olmaz. Ben madencinin, ekmeğin, emeğin partisiyim. Kuruma kim işçi aldıracaksa onun yanındayım." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title