Haberler

Madenciler Ortaokulunda 'Okul Müzeciliği ve Madencilik' Sergisi

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde Madenciler Ortaokulu'nda'Okul müzeciliği ve madencilik' projesi kapsamında maden sergisi açıldı.
Geçmişten günümüze yeraltında maden ocaklarında çıkarılan ve kullanılan araç ve gereçlerin bulunduğu maden...

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'nde Madenciler Ortaokulu'nda'Okul müzeciliği ve madencilik' projesi kapsamında maden sergisi açıldı.

Geçmişten günümüze yeraltında maden ocaklarında çıkarılan ve kullanılan araç ve gereçlerin bulunduğu maden sergisinin açılışına Kilimli Kaymakamı Murat Kütük, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Meslek Yüksek Okulu Maden ve Maden Çıkarma Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bülent Haner, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Zonguldak Bölge Müdürü İsmail Cebeci, müdür yardımcıları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan açılış konuşmaları sonrası kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Öğrenciler ve ailelerin katılımının yüksek olduğu serginin 10 gün açık kalacağı bildirildi. Açılışta konuşan Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve 'Okul müzeciliği ve madencilik' projesini uygulayan Ata şunları söyledi:

" Zonguldak'ta insanların geçimini büyük oranda madencilik sektöründen sağladığını ve bu düşünceden yola çıkarak böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Madenciliği ve maden işçisini tanıtmak adına öğrencilerle birlikte güzel bir sergi ortaya çıkardık. Sergimizde karbonifer dönemine ait fosillerimiz var. Bunların yanı sıra diğer dönemlere ait fosillerimiz, kömürün oluşumuyla ilgili bilgi köşemiz var. Grizu köşemiz var. Sergimizin en önemli bölümü ise kömür ağacıdır. Kömür ağacında kömürün sadece yakılarak kullanılacak bir maden olmadığını, kömürden birçok maddenin elde edilebildiğini gösteren bir parçadır. Onun dışında maden ocağında kullanılan araç gereçler ve eşyalar ile fotoğraf sergimiz var. Sergimizi ileride müzeye dönüştürmek istiyoruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Seçkin Özdemir Zonguldak Kilimli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title