Haberler

Madenciler İçin Mevlit Okutuldu

Güncelleme:

Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit ocağında mahsur kalan işçilerden cansız bedenine ulaşan ve geçtiğimiz hafta defnedilen 2 işçi için mevlit okutuldu.

Karaman'nın Ermenek İlçesi'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit ocağında su basması sonucu mahsur kalan işçilerden cansız bedenine ulaşan ve geçtiğimiz hafta defnedilen 2 işçi için mevlit okutuldu. 16 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit ocağında 28 Ekim Salı günü saat 12.05 sıralarında eski kullanılmayan ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. Yapılan kurtarma çalışmaları sonucu 6 Kasım Perşembe günü işçilerden Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cansız bedenine ulaşıldı. Aşağı Çağlar Köyü'nde oturan iki işçinin cenazesi yan yana köy mezarlığında Madenci Şehitliği olarak düzenlecek olan mezarlığa defnedildi. İki işçi için aileleri bugün akşam namazının ardından köy meydanında önce yemek ikramında bulunduğu sonra mevlit okutuldu. Mevlit'e Karaman Valisi Murat Koca, işçilerin aileleri ve yakınları katıldı. - Karaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ermenek Karaman Politika Güncel Haberler

title