Haberler

Soma'da Madenci Eşine Çifte Acı

Güncelleme:

Maden faciasında eşini kaybeden 21 yaşındaki Müzeyyen Bayram, erken doğumla 7.5 aylıkken dünyaya gelen ve bir hafta yaşayabilen bebeğini de kaybetti.

Manisa Soma İlçesi'ndeki maden faciasında eşi 23 yaşındaki Niyazi Bayram'ı yitiren 21 yaşındaki Müzeyyen Bayram, erken doğumla 7.5 aylıkken dünyaya gelen ve bir hafta yaşayabilen bebeğini de kaybetti. Çifte acı yaşayan, o günden sonra kimseyle konuşmayan madenci eşi, destek alabilmesi için psikiyatri servisinde tedaviye alındı. CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, hastanede ziyaret ettiği Müzeyyen Bayram'ı teselli etmeye çalıştı, destek sözü verdi.

FACİA SONRASI BİR ACI DAHA

Soma'da 301 madencinin öldüğü facia sonrası yaşanan acılara, bir yenisi eklendi. 5.5 aylık hamileyken eşi Niyazi Bayram'ı madende kaybeden Müzeyyen Bayram, ikinci bir acıyla sarsıldı. Kocasının ismini doğacak oğlunda yaşatmayı amaçlayan Müzeyyen Bayram, 7.5 aylık hamileyken geçen 24 Temmuz'da erken doğum yaptı. Akhisar'da özel bir hastanede dünyaya gelen, kalp ve böbrek sorunları yaşadığı belirlenen erkek bebek, Manisa Grandmedical Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır bebek, yapılan müdahalelere rağmen 1 Ağustos'ta yaşamını yitirdi. Oğlunu ölüm haberi üzerine yıkılan anne Müzeyyen Bayram, o günden sonra kimseyle konuşmadı. Yaşadığı üzüntüyü atlatamayan Müzeyyen Bayram, destek alması amacıyla Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin Psikiyatri Servisi'nde tedaviye alındı.

CHP'Lİ VEKİL ZİYARET ETTİ

Kimseyle konuşmadığı, hislerini kağıda döktüğü öğrenilen Müzeyyen Bayram'ı CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Kadın Kolları üyeleriyle hastanede ziyaret etti. Milletvekili Öz, Müzeyyen Bayram'a yeniden hayata sarılması gerektiğini söyledi. Kağıda yazan Müzeyyen Bayram, Milletvekili Öz'e artık yaşamak istemediği ve oğlunu ve eşini çok özlediği cevabını verdi. Müzeyyen Bayram'ın "Tek dayanağım oğlumdu. O da gitti. Artık burada kalmak istemiyorum" diye yazması üzerine Öz, destek sözü verdi. Müzeyyen Bayram'ın kazadan önce açık lisede okuduğunu öğrenen CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, acılı kadına okulunu bitirmesini ve üniversiteye gitmesini tavsiye etti. CHP'li Vekil Öz, Müzeyyen Bayram'a destek olacağını sözünü verdi. Ziyaret sonrası hastaneden ayrılan Milletvekili Öz, facianın insanlar üzerinde yaptığı etkileri değerlendirdi.

İNTİHARA DİKKAT ÇEKTİ

Geçen 1 Ağustos'ta, Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, eşini madende yitiren bir kadının bunalıma girerek intihara kalkıştığını söyleyen Milletvekili Öz, "Soma'da 301 madenciyi kaybettiğimiz günden itibaren ailelerle birlikte olduk. Onları yalnız bırakmadık. Eşini kaybettikten sonra erken doğum yapmış oğlunu kaybetmiş bir kızımızı ziyaret ettik. Soma'daki acılar, ailelerin dramları devam ediyor. Soma'da maden faciasının ardından hükümet her şeyi parayla kapatacağını zannediyor. Ama bugün görüyoruz ki kızımız kaybettiği eşini unutamıyor. Onu özlüyor, istiyor. Biz CHP olarak bu kayıplarımızın her gün hesabını soruyoruz. Kayıpların bir daha yaşanmaması için mücadele ediyoruz. Geçen hafta Kırkağaç ilçesinde genç bir gelinimiz bu acılara dayanamadığı hayatını sonlandırmaya karar vermişti, kurtarılabildi. Bu acıların bir an önce giderilmesini istiyoruz. 301 kişinin katillerinin bulunmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakine Öz Kırkağaç Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

bekır:

evet akp liler yorum yapin vicdaniniz varsa. soma katliami yapildiginda ölenlerle siyeset yapilmaz diye olayin ilk gunleri konusturmadiniz.. simdi kimse konusmuyor rahat ettiniz mi. maden sahiplerine odul gibi yeni ihaleler veriliyor simdi daha mutlumusunuz. inanin verdiginiz her oy icin ahiret te yakaniza yapisicam.

24
20
yanıtYanıtla
bekir:

bizim paralarimizla yol yapilinca biz yaptik diye ovunenler kendi hata, ihmal ve vicdansizliklari sonucu olan facialarda sucu kadere atiyolar. soma maden ocaginindan cikan komurlerin halka bedava dagitilan komur oldugunu biliyormusunuz.. demek o komurler aslinda bedava uretilmiyormus. allah icin bakin dunyada en cok komur ureten ulkelerde kac kisi öluyor madenlerde. ve ölen olunca ne yapiliyor. ama yok sız arastırmayın 2 tayyip mıtıngı dinleyın o sıze mutlak gercekleri soyler.

17
0
yanıtYanıtla
hakan ipek:

ak p ile nasıl bagdaştırdınızı anlatırsanız sevinirim

2
15
yanıtYanıtla
Mai:

Allah sabır versin...

10
0
yanıtYanıtla
sıradan kişilik:

Bir yere de siyaseti alet etmeden yorum yapın bari bu kadar düşüncesiz olmayın Allah SOMA''daki şehitlerimize rahmet eylesin ailelerine sabır, güç ve kuvvet versin. :(

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title