Haberler

Madenci Dayısına Ağlayan Minik Osman Yürekleri Dağladı

Güncelleme:

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çelik'in Adana'daki cenazesinde, 6 yaşındaki Osman'ın gözyaşları yürekleri dağladı.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Ahmet Çelik'in cenazesi Adana'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Madencinin 6 yaşındaki yeğeni Osman'ın gözyaşları, cenazeye katılanların yüreğini dağladı.

3 YAŞINDAKİ KIZI ÖKSÜZ KALDI

Ahmet Çelik (32), 5 yıl önce maden ocağında çalışmak için Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Karlık köyü Torunlar Mahallesi'nden Manisa'nın Soma ilçesine gitti. Gittikten bir yıl sonra da köylerinden Gülizar Çelik ile evlenen Ahmek Çelik'in Zeynep (3) adını verdikleri bir de kızları oldu. Bankadan çektiği krediyle ev satın alan Çelik, kredinin borcunu bitirdikten sonra maden ocağında çalışmayı bırakıp Adana'ya dönmenin hesaplarını yapıyordu. Ancak Ahmet Çelik'in bu hayali, Soma'daki maden ocağındaki kazayla son buldu. Maden kazasında hayatını kaybeden Çelik'in cenazesi dün gece annesi Naciye ve babası Osman Çelik tarafından Soma'dan getirilerek Buruk Mezarlığı'ndaki morga konuldu.

"EV ALMAK İÇİN GİTTİN KÖMÜR OLUP DÖNDÜN"

Bugün sabah 08.00 sıralarında morgdan alınan Ahmet Çelik'in cenazesi gasilhaneye götürülerek yıkandı. Anne Naciye Çelik, oğlunu burada son kez gördükten, gözyaşları arasında, "Oğlum kömür olmuş. Manisa'nın dağlarında oğlum kayboldu. ev almak için gittin, kömür olup döndün. Oğlum Ahmedim sana kıyamam "diyerek feryat etti.

CENAZEYE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Eşini son kez gören Gülizar Çelik de, gözyaşlarına boğuldu, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu. Ahmet Çelik'in cenazesi Türk bayrağına sarılı tabuta konulup Sarıçam ilçesine bağlı Karlık Köyü'nün Torunlar Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada binlerce kişinin katılımıyla cenaze töreni yapıldı.

6 YAŞINDAKİ OSMAN HEM AĞLADI HEM AĞLATTI

Ahmet Çelik'in ablası Fatma Göbek'in oğlu, 6 yaşındaki Osman Göbek'in, bir kenara çekilip ağlaması görenlerin yüreğini burktu. Bir komutan, ayağında yırtık ayakkabı bulunan minik Osman'ın yanına giderek onu teselli etmeye çalıştı. minik Osman, basın mensuplarına de, "Dayım öldü o yüzden ağlıyorum" dedi.

BÜYÜKLERİNİN YANINDA SAF TUTTU

Adana Müftüsü Arif Gökce'nin, cenaze namazını kıldıracağı sırada minik Osman dayısının Türk bayrağına sarılı tabutuna yaklaşarak beklemeye başladı. Daha sonra namazın başlamasıyla minik Osman, büyüklerinin yanına geçip saf tuttu. Cenaze namazı kılınırken, Ahmet Çelik'in 3 yaşındaki kızı Zeynep'te her şeyden habersiz yakınlarının kucağında etraftakileri izledi. Namazın kılınmasının ardından tabut, vatandaşların omzunda bir süre taşınarak araca konularak köy mezarlığına getirildi. Burada anne Naciye Çelik ve kızlarının ağıtları yürekleri dağladı.

Çelik'in cenazesi gözyaşları arasında dualarla toprağa verildi. Törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Emniyet Müdürü cengiz zeybek de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çelik Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

ASundefined:

ALLAHA EMANET GÜLÜM BENIM KOLAY DEGIL

10
0
yanıtYanıtla
teknoundefined:

dayı olan ve dayısı olan bilir. şimdi içindeki hüzün tarifsiz biliyorum. Allah geride kalanlara kolaylık versin.

3
0
yanıtYanıtla
GAKKOundefined:

OSMAN SENİN DAYIN İNŞALLAH ALLAHIN HUZURUNDA GÜZEL BİR MERTEBEYE GELİR VE HUZUR İÇİNDE YATAR BAŞINIZ SAĞ OLSUN .BAZI GEZİ AKTÖRLERİ İŞ BAŞINDA ONLARADA SAKIN ALDANMAYIN .ALLAHIN DEDİGİ OLUR GEZİCİLERİN DEDİ DEGİL

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title