Haberler

Madenci Annesi Ayşe Gökçe: Kuzum, Bulunmaz Köylere Uçtu

Güncelleme:

Ermenek'teki faciada yaşamını yitiren Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Gökçe ve babası Recep Gökçe, buruk bir bayram kutluyor.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe'nin annesi 76 yaşındaki Ayşe Gökçe ve aynı yaştaki babası Recep Gökçe, buruk bir bayram kutluyor.

Kurtarma çalışmaları sırasında 'Benim oğlum suda yüzme bilmez ki' sözleriyle Türkiye'yi ağlatan Ayşe Gökçe, oğlu şu an yaşıyor olsaydı, sarılıp bayramını kutlamak istediğini belirterek, "Kuzum bulunmaz köylere uçtu. Bayramda bize hediye alırdı. Her istediğimizi yerine getirirdi." dedi.

18 CAN YOK OLDU

Ermenek'in Pamuklu köyünde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını geçen yıl 28 Ekim günü, eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. Facia ardından başlayan arama-kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cesetleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı.

OĞULLARININ MEZARINI ZİYARET ETTİLER

Ölen madencilerden Tezcan Özcan'ın, annesi Ayşe Gökçe ve Recep Gökçe, oğullarının mezarını ziyaret etti. Oğlunun cenaze töreni sırasında giydiği yırtık kara lastik ayakkabısıyla yürekleri dağlayan Recep Gökçe, olay gününü hâlâ unutmadığını söyledi. Maden ocağında, kaza olduğunu öğrendiklerinde oğlunun sağ salim çıkıp geleceğini düşündüklerini belirten Recep Gökçe, "Kazayı ilk öğrendiğimizde inanamadık. Sonra gidip gerçeği gördük. Sağ salim geri döner diye düşünmüştük ama geri dönmedi." dedi.

"HER GÜN KAPIYA BAKIYORUZ, OĞLUMUZ GELECEK DİYE"

Hâlâ oğullarının geleceğini düşünüp gözlerini kapı ve pencereden ayırmadıklarını belirten Recep Gökçe, "Her gün oğlumuz gelecek diye kapıya bakıyoruz, oraya bakıyoruz. Halbuki gelmeyecek. Oğlumuz gitti. Ama ne yapalım. Ağlasak ta, gülsek de oğlumuz gitti." diye konuştu.

"BİZ O ACIYI GÖRDÜK"

Oğlunun faciada yaşamını yitirdikten sonra günlerinin artık ağlaya ağlaya geçtiğine belirten Ayşe Gökçe, "Herkesin bayramı mübarek olsun. Biz o acıyı gördük. Kimse böyle bir acı görmesin. Ağlaya ağlaya günlerimiz geçiyor artık. Kuzum bulunmaz köylere uçtu. Bayramda bize hediye alırdı. Her istediğimizi yerine getirirdi." dedi.

"BİZLERİ ÖZLEYECEK"

Oğlu yaşıyor olsaydı, ona sarılıp bayramını kutlamak istediğini ifade eden Ayşe Gökçe, "Çocuğum daima bizleri özleyecek." dedi. Oğlunun mezarı başındaki taşları temizleyen Gökçe, "Oğlum yattı kara topraklara" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Gökçe Türkiye Karaman Ermenek Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (12)

rant:

habercilik yapıcam diye gidip gidip zavallıların yarasını kaşıyorlar. . .

13
4
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

O mübarek ellerinizden öperim anam. Gerçi evat yerini tutmaz ama senin öpmek isyen nice vatan evlatları vardır. Allah acını hafifletsin Allah sana sabır versin. Allah, evladının mekanını nur Cennet eylesin.

12
0
yanıtYanıtla
isyankar:

Türkiyenin su gibi berrak en temiz ruhlu anasi . . allah acisiz ve uzun ömür versin. . .

11
0
yanıtYanıtla
HAMZA:

RECEP AMCA AYŞE TEYZE ELLERİNİZDEN SAYGIYLA ÖPÜYORUM. RABBİM KALBİNİZE HUZUR VERSİN. ALLAH SABIR VERSİN. ALLAH KİMSEYE EVLAT ACISI VERMESİN

9
0
yanıtYanıtla
serhat:

90 metrede bir yaşam odası olsaydı avrupadaki gibi 1 kişi ölmezdi iktidarda denetim yok fakirlikle sınıyor bizi inşallah saraylar başlarına yıkılaher bir yaşam odası 15 milyar tutardı şimdi sarayın elektrik faturası ayda 1 trilyon 300 milyar sen uyu millet nasıl miiliyetçisin

5
2
yanıtYanıtla
PROFESYONEL YORUMCU:

Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabir versin. ancak insan hayati bu kadar ucuz olmamaliydi!. . . . .

7
0
yanıtYanıtla
vecenaro:

Dolar milyarderi artış hızında dünya birinciliğine oynuyoruz akp bu seçimde tek başına iktidara gelseydi kesin birinci olurduk. Robın good (fakirden alıp zengine veren) sistemi kapitalizm yani. Ne Allahı var ne vicdanı ne kitabı ne insani bir değeri, kanunlar çıkararak kendini meşrulaştırmış , gücü eline geçirmiş, gözü dönmüş. Umarım Allah bize tez zamanda acır da kurtarır yoksa bu gözü dönmüşler eşikten beşiye hepimizi tek tek ve eşit bir şekilde sevecek.

5
0
yanıtYanıtla
abizer:

allah sabir versin degerli anacigim mekanic cenet insallah bu kazalara fikrat diyenlerinde insallah senin gibi ici yanar insallh birgun

4
0
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

OĞLUN AKP İKTİDARININ KURBANI OLDU.

0
2
yanıtYanıtla
ANTEP,NURCAN:

insanlarin yaralaini desip durmayin zaten yasli insanlar malzeme yapmayin yardim edin o insanlara . kendi cebinizi deyil insan evladiysaniz yardim edin yaralarini desip günaha girmeyin. yürekmi dayanir tabi . unutmasalarda o yasli insanlar yaziktir küllensin . ters anlasilmasin yasli anne ve babaya üzüldügüm icin diyorum

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title