Haberler

Maden Şehitliği Ziyaretçi Akınına Uğruyor

301 maden işçisinin şehit olduğu Manisa'nın Soma ilçesinde 43 maden şehidini ağırlayan Soma Belediyesi Maden Şehitliği, devletin üst kademesinden sanatçılara, şehit yakınlarından vatandaşlara kadar çok sayıda misafiri ağırlıyor.

301 maden işçisinin şehit olduğu Manisa'nın Soma ilçesinde 43 maden şehidini ağırlayan Soma Belediyesi Maden Şehitliği, devletin üst kademesinden sanatçılara, şehit yakınlarından vatandaşlara kadar çok sayıda misafiri ağırlıyor. Şehitliği ziyaret eden sanatçı Pelin Batu, "Bu ülkenin vatandaşı olarak utanıyorum" dedi.

Sanatçı Edip Akbayram, Onur Akın, Pelin Batu, Yavuz Bingöl, Halil Sezai ve Gonca Vuslateri, Maden Şehitliği'ni ziyaret ederek ailelere başsağlığı diledi. Yaşanan facia sonrası kendilerinde duygu kalmadığını belirten Edip Akbayram, "Bizler bu ülkenin sanatçılarıyız. Yüreğimiz ilham doluydu, duygu doluydu ama yaşanan bu zalimlikler, bu katliam hiçbirimizde duygu bırakmadı. Bizler naif insanlarız. Bizler sevginin, dostluğun, barışın, savaşın karşıtı insanlarız. Ülkemizde görüyorsunuz kirli savaşlar, kirli oyunlar, kirli katliamlar, insanlar ölüyor. Bıktık artık. Biz güzel bir Türkiye'nin resmini görmek istiyoruz. Sabahleyin sokağa çıktığınızda insanlara bakıyorsunuz, gülen insan sayısı bir elin parmakları kadar az. Herkes somurtkan, herkes yorgun, herkes bıkkın, böyle Türkiye olmaz. Bunun için ülkeyi yönetenler akıllarını başlarına alsınlar. İnsanlara hizmet, insanlara sevgi, insanlara güzellik, insanlara iş ve güzellik versinler. Bunlar olduğu takdirde dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz ama kıymetini bilmiyoruz" dedi.

Sanatçı dostlarıyla birlikte köylere gittiklerini ve Maden Şehitliği öncesi Bayat'a gittiklerini anlatan Pelin Batu ise, "İnsan hayatı Türkiye'de bu kadar ucuz olmamalı. Kar uğruna, kapitalizm uğruna burada insanlar öldüler. İşin kötüsü bundan sonra da bunun değişeceğine dair bir umut yok. 2 ay, 5 ay sonra Soma unutulacak ve yine maden kazası olacak insanlar ölecek, yine topluca ağlayıp vah vah deyip kadere bağlayacağız. Bunun kaderle ilgisi yok. Bu tamamen insanlık sömürüsü ve bu modern kölelik. İnsanlara çok vahşi davranıyorlar bu ülkede. Bu ülkenin vatandaşı olarak utanıyorum. Tekrar tekrar aynı şeyleri söylüyoruz ve hiçbir şey değişmiyor" diye konuştu.

Ünlü oyuncu Gonca Vuslateri, maden şehitlerinin yakınlarına sarılarak teselli etmeye çalıştı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gonca Vuslateri Pelin Batu Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title