Haberler

Maden Şehitleri Dualarla Anılacak

Kahramanmaraş'ta 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen iki ayrı göçükte hayatını kaybeden 11 işçi, düzenlenecek tören ve okunacak mevlitlerle anılacak.

Kahramanmaraş'ta 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen iki ayrı göçükte hayatını kaybeden 11 işçi, düzenlenecek tören ve okunacak mevlitlerle anılacak.

Afşin- Elbistan B termik santraline kömür sağlayan ve Park Teknik A.Ş. tarafından işletilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen göçükte Yaşar Alkaya adlı işçi hayatını kaybetmişti.

4 gün sonra yaşanan ikinci göçükte ise 10 işçi toprak altında kalırken, yapılan arama çalışmalarında Ruşen Demir'in cansız bedenine ulaşılmış, Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz ile işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalan 9 kişi, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

Göçüğün üzerinden 3 yıl geçerken, hayatını kaybeden 11 işçi için mevlit töreni düzenlenecek. Çöllolar Kömür Sahası'nı işleten Park Teknik A.Ş. tarafından düzenlenecek olan anma töreni, 10 Şubat 2013 Pazartesi günü Çöllolar Kömür Sahası'nda gerçekleştirilecek.

Göçüklerde hayatlarını kaybeden madencilerin yakınları, Park Teknik ve AEL çalışanları, Ciner Holding yetkilileri, Maden-İş Sendikası yetkilileriyle vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek olan anma töreninde Mevlid-i Şerif okunacak. Mevlit programı saat 12.00'de gerçekleştirilecek.

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi ise, 10 Şubat 2014 tarihinde Elbistan Müftülük Camii'nde yatsı namazı sonrası Mevlid-i Şerif okutacak. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Adnan Demir Park Teknik Elbistan Politika Güncel Haberler

title