Haberler

Maden Ocaklarında 'Yasa' Sevinci

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün grup toplantısında maden işçileriyle ilgili verdiği müjdeler, Zonguldak’ta bulunan maden ocaklarında sevinçle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün grup toplantısında madencilerin çalışma şartları ve maaşları ile ilgili verdiği müjdeler, madenci kenti olan Zonguldak’ta sevinçle karşılandı. Binlerce madenci Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını yakından takip etti. Gelik’te bulunan ve Zonguldak’ın en iyi ocakları arasında yer alan Arılar Madencilik çalışanları da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Maden işçilerinin bazıları Başbakan’ın verdiği müjdeleri yerin metrelerce altında, diğer arkadaşlarından duydu.

Yeni yasanın madencilere çok şey katacağını ifade eden işçilerden Hasan Karagül, “Fakat keşke Soma'da arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarımız ölmeseydi” dedi. Madenci Seyhan Keskinbaş ise, “Çalışma saatleri düştü maaşlarımız yükseldi. Arkadaşlarım adına çok sevinçliyim” diye konuştu.

“PATRONUMUZ BİZE MÜJDEYİ VERDİ”

Arılar Madencilik sahibi Yusuf Günay’ın kendilerine müjdeyi verdiğini belirten Ayhan Toplu da, “Bence çok iyi oldu. 2006 yılından beri burada çalışıyorum. Patronumuz da açıkladı. Nasıl olur, bize nasıl yansır daha belli değil. İnşallah önümüzdeki günlerde belli olur. Patronumuz çalışma saatlerinin 6 saate düştüğünü söyledi. Biz çok sevindik. İnşallah uygulanır” şeklinde konuştu.

HAMZA DEMİR - REFİK FİDAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title