Haberler

Maden Ocağının Kapatılacağı Endişesiyle Ttk'ya Yürüdüler

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'ndeki özel maden ocağında çalışan işçiler, ocağın üretime kapatılacağı iddiası üzerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü'ne yürüyerek bina önünde oturma eylemi başlattı.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'ndeki özel maden ocağında çalışan işçiler, ocağın üretime kapatılacağı iddiası üzerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü'ne yürüyerek bina önünde oturma eylemi başlattı.

Hema Endüstri A.Ş.'nin, TTK'dan kiraladığı sahada üretim yaptığı maden ocağında bir üretim panosu, iş güvenliğine ilişkin eksiklikler nedeniyle kapatıldı, 23 işçi işten çıkarıldı. Soma'daki maden faciasının ardından sahadaki ocaklarda denetimlerini artıran TTK'nın yazısı üzerine panoda üretimi durduran şirketin, bazı işçilere de iş akitlerinin sonlandırılacağına yönelik tebligat gönderdiği ileri sürüldü.

YOLU ULAŞIMA KAPATMALARINI SENDİKA BAŞKANI ÖNLEDİ

Yaklaşık 800 işçinin çalıştığı ocağın tamamen üretime kapatılacağı iddiası üzerine gece vardiyasından çıkan işçiler ile gündüz vardiyasına girmeyen işçiler sabah ocak önünde toplandı. Yaklaşık 500 işçi, önce Zonguldak'a yürümek istedi. Güvenlik güçlerinin buna izin vermeyeceği düşüncesiyle otobüslerle Zonguldak'a gelen işçiler, kent girişindeki Ilıksu mevkiinde yolu ulaşıma kapatmak istedi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başanı İsa Mutlu buna izin vermedi. İsa Mutlu, maden ocağının kapatılma ihtimali üzerine huzursuz olduklarını belirterek, seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

TTK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE YÜRÜDÜLER

Ardından yola devam eden işçiler, kent merkezindeki eski kömür yıkama tesisinde otobüslerden inerek TTK Genel Müdürlüğü'ne yürüdü. 'Yer bizim iş bizim AŞ bizim', 'Güvenceli iş', 'Huzursuz toplum patlayıcıdır', 'Çözmek mi kazmak mı zor' dövizler taşıyan işçiler, sloganlarla tepkilerini gösterdi. Polis ve güvenlik görevlilerinin geniş güvenlik önlemi aldığı genel müdürlük binası önünde baretleri yere vuran madenciler, işten çıkarmalara ve ocağın kapatılmasına yönelik girişimlere tepki gösterdi.

'BELİRSİZLİK CAN GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT ETMEKTE'

İşçilerin yanına gelen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, maden işçileri için moral motivasyonunun her şeyden önemli olduğunu söyledi. Hema'da çalışan işçiler olarak işlerini kaybetme endişesi yaşadıklarını belirten Alabaş, şöyle dedi:

"Bazı arkadaşlarımıza iş akitlerinin feshedileceği ile ilgili tebligat yapıldı. Orada çalışan yaklaşık 800 arkadaşımız sıranın kendilerine ne zaman geleceği endişesiyle çalışıyor. Bu belirsizlik hepimizin can güvenliğini tehdit etmekte. Bu belirsizliğin ortadan kalkması ve çalışanlarımızın moral motivasyon içerisinde yine eskiden olduğu gibi üretmesi için bu sorunun çözümüne katkı koymak için buradayız. İşten çıkarmalara gerekçe olarak gösterilen işyerindeki güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı ya da çalışma ortamının güvenli olup olmadığıyla ilgili kendi teknik elemanlarımız inceleme yaptı. Biz çalışan arkadaşlarımızın mağdur olmadan TTK ve şirket ile bir araya gelerek bu sorunun çözüme kavuşması için girişimlerimizi sürdüreceğiz."

İşçiler, Alabaş'ın konuşmasının ardından bina önünde oturma eylemi başlattı. İşçiler, ocağın kapatılacağına ilişkin belirsizliği ortadan kaldıracak bir açıklama yapılana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Hema Endüstri Zonguldak Kandilli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title