Haberler

Maden Ocağında Patlama: 3 Yaralı

Zonguldak’ta kaçak olduğu iddia edilen bir maden ocağında duvar delme amacıyla kullanılan “patoz” patlatılması sırasında 3 işçi yaralandı.

Zonguldak'ta kaçak olduğu iddia edilen bir maden ocağında duvar delme amacıyla kullanılan "patoz" patlatılması sırasında 3 işçi yaralandı. Toprak altında kalan bir işçiye ulaşmak için kurtarma çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Pervane Sokak'ta kaçak olduğu iddia edilen bir maden ocağında duvar delmek amacıyla kullanılan "patoz" patlatılması sonucu iş kazası meydana geldi. Maden ocağına giren 4 kişinin "patoz" tabir edilen duvar delme işlemi sırasında patlama meydana geldiği öğrenildi. Yerin 80 metre altında meydana gelen kazada Bekir Ç., Şaban Ç. ve Murat K. isimli 3 işçi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı işçiler Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Naci Ç. İsimli işçinin ise toprak altında kaldığı öğrenildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı tahlisiye ekiplerinin maden ocağına gelerek toprak altında kalan işçiye ulaşması bekleniyor. Bölgeye AFAD, 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ocağın daha önce ruhsatının bulunduğu ve son çıkan Maden Kanunu'nda şartların ağır olması sebebiyle üretimin durdurulduğu iddia edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Kilimli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title