Haberler

Maden Ocağında İlk Sahur

Zonguldak'ta, maden işçileri Ramazan ayının ilk gününde sahurlarını yerin metrelerce altında, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle yaptı.

Zonguldak'ta, maden işçileri Ramazan ayının ilk gününde sahurlarını yerin metrelerce altında, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle yaptı.

Gelik Beldesi'nde özel bir maden şirketine ait ocakta, gece 00.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, ilk sahuru yerin 300 metre altında yaptı. Sahur vaktinin gelmesiyle işe ara veren işçiler, tahtalardan kurdukları yer sofrasının etrafında toplandı. İşçiler, şirketin verdiği yiyeceklerin yanında evlerinden getirdikleri yemekleri yedi. İşçiler, yemeğin ardından maden şehitleri ve kazasız bir Ramazan geçirmek için dua etti.

11 yıllık maden işçisi 37 yaşındaki 1 çocuk babası Halil Yılmaz, yerin metrelerce altında oruç tutmanın zor olduğunu ancak zamanla buna alıştıklarını söyledi. Madende çalışmaya başladığı yıllardan bu yana sahurları ocaklarda yaptığını anlatan Yılmaz, Ailemiz bizim gönlümüzde ama yapacak bir şey yok. Ekmek parası için çalışacağız. 10 yıldır madende sahur yapıyorum. Bunun tadı da ayrı oluyor. İşçi arkadaşlarımızla hep birlikte sofra kuruyoruz. İftara ise evde yetişiyoruz. Bizim gibi gündüz vardiyası da orucunu ocakta açıyor. Madencilik mesleği böyle. Onlarda bizim gibi ocakta sofralarını kurup oruç açtıktan sonra işlerine devam ediyorlar dedi.

Madencinin yaşadığı birlik ve beraberliğin yerin metrelerce altında aynı sofrayı paylaşmaktan geldiğini anlatan 7 yıllık madenci 32 yaşındaki Celil Keçibaş ise, Madende Ramazan geçirmek tabi biraz zor ama bizim mesleğimiz bu. Bunu bilerek çalışıyoruz. Sonuçta ekmeğimizi kömürden çıkarıyoruz. Ailemizden ayrı olmak elbette üzüntü veriyor ama onlarda buna alıştı. Burada herkes evinden bir şey getirir. Herkes ekmeğini birbiriyle paylaşarak sahurumuzu yaparız. diye konuştu.

İşçiler, sahurun ardından oruca niyetlendikten sonra işlerinin başına döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Yılmaz Zonguldak Politika Güncel Haberler

title