Haberler

Maden İşçilerinin Protestosu Sona Erdi (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Maden işçilerinin madenden çıkması İşçilerin sevinçleri İşçilerin heyetle görüşmeleri Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul'un konuşması Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in konuşması İşçilerden Yılmaz Önder Mutlu'nun konuşması Amasya'daki maden işçilerinin protestosu Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Akçul: "Maden ocağının eksiklerinin giderilerek tekrar faaliyete başlaması sözü verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Maden işçilerinin madenden çıkması

İşçilerin sevinçleri

İşçilerin heyetle görüşmeleri

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul'un konuşması

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in konuşması

İşçilerden Yılmaz Önder Mutlu'nun konuşması Amasya'daki maden işçilerinin protestosu

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Akçul:

"Maden ocağının eksiklerinin giderilerek tekrar faaliyete başlaması sözü verildi. Arkadaşlarımız da bize güvenerek eylemlerini şimdilik sonlandırdı"

"Bu iş yerinin faaliyetlerini devam ettirilmesi konusunda bir irade var. Eksiklikler giderilerek bir an önce buranın çalışır vaziyete, aktif hale gelmesi için tüm yetkililer elinden gelen bütün gayreti gösterecek"

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinde çalışan işçilerin açlık grevini sona erdirmesiyle ilgili, "Maden ocağının eksiklerinin giderilerek tekrar faaliyete başlaması sözü verildi. Arkadaşlarımız da bize güvenerek eylemlerini şimdilik sonlandırdı." dedi.

Akçul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları görüşmeler sayesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş'ı, sorunun çözümü için görevlendirildiğini söyledi.

Bunun üzerine madene geldiklerini belirten Akçul, "Maden ocağının eksiklerinin giderilerek tekrar faaliyete başlaması sözü verildi. Arkadaşlarımız da bize güvenerek eylemlerini şimdilik sonlandırdı. Yetkililerin söylediği sözlerin takipçisi olacağız. Bundan sonraki ziyaretimizde bu konunun ne kadarının hayata geçip geçmediğini sizinle paylaşıp tekrar durum değerlendirmesi yapacağız. Devletin sözü verildi burada. Bu meselenin takipçisinin kendilerinin de olacağını, ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını söylediler. Bu iş yerinin faaliyetlerini devam ettirilmesi konusunda bir irade var. Eksiklikler giderilerek bir an önce buranın çalışır vaziyete, aktif hale gelmesi için tüm yetkililer elinden gelen bütün gayreti gösterecek."

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven de işçilerin eylemlerine 21, açlık grevine ise 10 gündür devam ettiklerini söyledi.

Eylemlerindeki amaçlarının istihdam kalesi Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesinin kapanmaması olduğunu dile getiren Güven, "Bununla ilgili toplu olarak gerçekten ciddi bir mücadele verdik. Belki son 10-15 yıldır verilen örnek bir mücadele. Türkiye'de herkese mesaj verdik. Biz bu davada haklıydık. Bu zamana kadar hep ekmek mücadelesi verdik. Burada yürüttüğümüz mücadele yanlış bir mücadele olsaydı, yanlış adım alsaydık bu noktaya gelmezdik. Geldiğimiz noktada işin yüzde 80 halledileceği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

İşçilerden Yılmaz Önder Mutlu da sendikalarının genel başkanı Nurettin Akçul ve Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı yetkililerinin sorunların çözüleceği belirterek kendilerini ikna ettiğini anlatarak, "Biz de açlık grevini sona erdirerek madenden çıktık. Bize bu işletmenin kapanmayacağını, tüm sosyal haklarımızın garantisi verdiler. Mutluyuz, yeni gelecek haberleri bekliyoruz. Oluşturulan heyetle yer altında ne kadar eksik varsa tespit edilecek ve çalışmaya başlayacağız." diye konuştu.

Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan 300 civarındaki işçi, kuruluşun kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki amacıyla 22 Mart'ta genel grev, 220 işçi de 4 Nisan'da açlık grevi başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Önder Mutlu Merzifon Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title