Haberler

Maden İşçilerinden Ocağa İnmeme Eylemi

Bartın’ın Amasra ilçesinde özel bir firmaya ait kömür ocağında çalışan işçiler, torba kanunun getirdiği iyileştirmelere rağmen maaşlarının eksik yatırıldığı gerekçesiyle madene inmeme eylemi yaptı.

Amasra ilçesinde özel bir firmaya ait kömür ocağında çalışan işçiler, maaşlarının eksik yatırıldığı gerekçesiyle madene inmedi.

Özel bir şirketin işlettiği maden ocağında çalışan yaklaşık 150 işçi, torba kanunun getirdiği iyileştirmelere rağmen işverenin maaşlarını eksik yatırdığını iddia ederek ocağa inmeme eylemi yaptı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, gazetecilere, Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından madencilerin haklarında düzenleme yapıldığını hatırlattı.

İşçilere iki asgari ücret uygulaması ve fiili hizmet zammı gibi haklar verilmesine karşın kanunun işverenler tarafından farklı yorumlandığını öne süren Alabaş, "Maalesef, 2 asgari ücret uygulaması çalışma hayatında yeni kaos oluşturdu. Bir kamu kurumu olmasına rağmen Türkiye Taşkömürü  Kurumu başta olmak üzere birçok işveren, iki asgari ücret uygulamasını farklı anlayarak, farklı uygulamalar peşinde koştu" dedi.

Çalışanlara geçen ay işveren tarafından iki asgari ücret uygulandığını belirten Alabaş, bu ay iki asgari ücret uygulamadıkları gibi geçen ayki uygulamadan  doğan farkı maaşlardan kestiklerini öne sürdü.

Çalışanların bir aylık emeklerinin karşılığı olarak 30-60 lira gibi ücret aldıklarını bildiren Alabaş, "Bu sorunun düzeltilmesi için işverenle görüşme yaptık, en azından kesintilerin yapılmamasını isteki. Konuyu yargıya taşıyacağımızı ifade ettik" diye konuştu.

İşçiler, gün boyu eylem yaptıktan sonra mesai saatinin dolması nedeniyle madenden ayrıldı. - Bartın

Kaynak: AA / Güncel

Bartın Amasra Soma Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title