Haberler

Maden İş Kırka Şubesinden İşçi Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nın örgütlü olduğu işyerlerindeki üyelerine yönelik, “Temel Sendikacılık Eğitimi” ve “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri” kapsamında Mihalıççık Kavak Krom Madeni’ndeki işçilere eğitim verildi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın örgütlü olduğu işyerlerindeki üyelerine yönelik, "Temel Sendikacılık Eğitimi" ve "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri" kapsamında Mihalıççık Kavak Krom Madeni'ndeki işçilere eğitim verildi.

Eğitime, Türk Maadin A.Ş. Kavak Krom İşletme Müdürü Fikret Karaburcuk, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka ve Havalisi Şubesi Başkanı Yılmaz Ayrancı, Şube Sekreteri Hakan Şen, Şube Basın Eğitim Bir. Sor. Uğur Yıldız ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Eğitim Müdürü Yard. Doç. Dr. Fikret Sazak katıldı.

Eğitim öncesinde konuşan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka ve Havalisi Şubesi Başkanı Yılmaz Ayrancı, yeraltı madenciliği konusunda çalışanların en önemli unsurunun güvenlik olduğunu belirtti. Ayrancı, "Bu iki aşamalı ama birbirine bağlantılı olarak gerçekleştirilir. Bunun birinci ayağı işçilerin eğitimi ve çalışma haklarının tam olarak bilinmesi, ikincisi ise işverenin yasal hükümler çerçevesinde yerine getirmekte olduğu ödevleridir. Bizler, sizler için önem arz eden bu eğitimin doğru algılanması için gayret göstermeyi ve aynı gayretin de sizler tarafından gösterilmesini istiyoruz. İşveren bu güne kadar gerekli önlemler konusun da azami gayret göstermekte, bundan sonraki süreçte de göstereceğine de inanıyoruz" dedi.

Türk Maadin A.Ş. Kavak Krom İşletme Müdürü Fikret Karaburcuk da konuşmasında, "Önce iş güvenliği, işçi sağlığı ilkesiyle çalışıyoruz. İşçinin can güvenliği, her zaman üretimin önünde olmuştur. Bir işçinin tırnağına taş değmemesi, bizim için üretimden daha önemlidir" diye konuştu.

Daha sonra Türk Maden iş Eğitim Müdürü Yard. Doç. Dr. Fikret Sazak tarafından katılımcılara, sunumlarla destekli görsel ve işitsel bir eğitim verildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mihalıççık Kavak Kırka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title