Haberler

Madde Bağımlısı Gençler İçin Temel Muhasebe Kursu

Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, madde bağımlılarına yönelik 'Temel Muhasebe' kursu açtı.

Muş'ta madde bağımlılığı ve uyuşturucuya savaş açarak gençleri bir çatı altında toplayan Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, madde bağımlısı gençlere yönelik 'Temel Muhasebe' kursunun açılmasını sağladı. Muş Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliğiyle madde bağımlısı gençlere yönelik 40 günlük temel muhasebe kursunun açıldığını belirten Muş Gençlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bingöl, bu tür kurslara ön ayak olacaklarını söyledi. Muş'ta mahalleleri dolaşarak kıraathanelerde gençlerle bir araya gelerek toplantılar düzenlemeye devam ettiklerini ifade eden Bingöl, gençlerin uyuşturucu batağından kurtarılmasının herkesin asli görevi olduğunu kaydetti. Açılan kursa şimdiden 25 madde bağımlısı gencin katıldığının altını çizen Bingöl, "Muş'un bütün mahallelerinde ağabeylerimizi, kardeşlerimizi kıraathanelerde toplayarak toplantılar düzenledik. Toplantılarımızın nedeni; yok olup giden bir gençlik vardı, gençler uyuşturucu bataklığına sürüklenmiş, hayattan soğumuş, boş sokaklarda heba oluyorlardı. Ben ve ekibim bu gençlerimizin sokaklarda heba olmasını istemedik. Bu nedenle derneğimizi kurduk. Derneğimizin amacı Muş gençliğini bir araya toplayıp toplum adına yararlı hizmetler yapmaktır. Eğer tüm mülki amirlerimiz de bize destek verirse, Allah'ın izniyle biz Muş ilinde uyuşturucu illetini bırakıp memleketimiz için, toplumumuz için yararlı hizmetler yapacağız. İlimizde uyuşturucu ile mücadele edilmezse 3-5 yıl sonra sevgi ve saygının ortadan kalkmasına neden olacak. Bizler bunu istemiyoruz" dedi.

"MUŞ'TA UYUŞTURUCUYU BİTİRECEĞİZ"

Asıl amaçlarının Muş'ta uyuşturucuyu bitirmek ve gençleri uzaklaştırmak olduğunu hatırlatan Bingöl, "Bu kapsamda son olarak Muhasebe ve Temel Eğitim Kursu açıldı. Toplam 25 gencin eğitim aldığı bu kurs, 28 günlük eğitimin sonunda tamamlanacak. Şu ana kadar 512 raporlu kişiyi Sağlık İl Müdürlüğü'ne götürdük. Tedavileri için girişimlerde bulunduk. AMATEM'e gönderdik, biz Muş'ta artık bir AMATEM kurulmasını istiyoruz. Benim Muşlu gencim buradan Elazığ'a gitmesin. Burada AMATEM olursa eşi, ailesi, çocukları gidip gelebilir ve maddi sıkıntısı olmaz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Abdulbari Aksoy ile görüşmelerimiz var, sağ olsun kendisi bize destek veriyor. İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşmelerimiz var. Denetim Serbestliği Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Ne pahasına olursa olsun Muş'ta uyuşturucu bitecek. Şu anda İş-Kur, Muş Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte muhasebe kursumuzu açtık. Bu kursumuzda 25 kişi var. Kursumuz hafta içi her gün 6 saat sürüyor. Kursumuz toplam 28 günlük. Kurs sonunda sertifika alan arkadaşlarımızla birlikte valiliğe gideceğiz. Kendilerinden bundan sonra da destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muş Valiliği Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title