Haberler

Gaziantep'te Madde Bağımlısı Gençler Hayata Kazandırılıyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlısı gençleri hem hayata kazandıracak hem de meslek sahibi yapacak "Bağımsız Doğa Projesi"ni hayata geçirdi.

Sanayisinin hızla büyümesi ve çeşitli nedenlerle Güneydoğu'nun en çok göç alan kenti Gaziantep'te, madde bağımlısı gençlerin hayata kazandırılması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, onların meslek sahibi olmaları içinde projeler yapıyor.

Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin arasında, "Bağımsız Doğa Projesi" protokolü imzalandı.

Başkan Şahin, protokol imza töreninde, insanın yaşamını ilgilendiren sorunların çözümüne yönelik projelerin yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Bölgenin en büyük AMATEM merkezi ile birçok genci hayata kazandıran Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi'nin kentte bulunduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Bizim burada gördüğümüz en temel durumlardan bir tanesi çocuklarımızın gerçekten topluma kazandırılması için iş sahibi olmaları, eğitimlerinin tamamlamaları gerekiyor. Bir taraftan eğitimle ilgili okulları yarım kalmış çocuklarımızı Milli Eğitim Bakanlığımız ile tamamlatmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da bu çocuklarımızı iş sahibi yapmaya çalışıyoruz."

"YARI YOL EVLERİ" İZLEME SİSTEMİ

Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi'nin madde bağımlısı çocukları "Yarı yol evleri" sistemiyle takip edildiğini aktaran Şahin, tedavi edilen gençlerin tekrardan eskiye dönmemeleri ve meslek sahibi olmaları için kurslar düzenlediklerini kaydetti.

"Bağımsız Doğa Projesi"nin çok önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bugün özellikle hem onların rehabilitasyonunda çok büyük pozitif etkisi olan, toprakla uğraşma, seracılık nasıl ekilecek, nasıl biçilecek, neler yapılması gerekiyor bunun tüm bilimsel alt yapısını mesleki alt yapısını onlara vereceğimiz bir protokol hazırladık. Bu çocuklarımızı hem rehabilite edip hem bir iş sahibi edecek, iktisatlaştıracak bir protokol hazırladık. Bundan sonraki süreçte zaten şuana kadar 150 çocuğumuzu bu şekilde iş sahibi yaptık topluma kazandırmıştık."

Merkezde bugüne kadar yaklaşık 1000 çocuğun ayakta tedavi edildiğini belirten Şahin, gençlere özgüven vermek, onları madde bağımlılığında kurtarmak ve meslek sahibi etmek için bu tür projelerin devam edeceğini kaydetti.

MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin de, proje hakkında bilgi vererek, Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde 15 kişinin kurs göreceği projenin protokolünü imzaladıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 35 gün sürecek kursun sonunda kursiyerlere sertifika verileceğine vurgu yapan Ekin, "Kurs süresince kursiyerlerimize hem cep harçlığı vereceğiz hem de sağlık sigortası kapsamında değerlendireceğiz. Amacımız madde bağımlısı ve uyuşturucu kullanan gençleri hayata kazandırmak ve onların istihdamlarına sağlamak. Ayrıca kursiyerlerimiz, bu sertifikayı alarak, istihdam edildikleri yerlerde de SGK indirimlerinden faydalanacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin ve Ekin arasında protokol imzalandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Şahin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title