Haberler

Madde Bağımlılığının Zararları Tiyatro Oyunuyla Anlatıldı

Kağıthane'de gençleri madde kullanımına karşı korumak amacıyla bilgilendirme programı düzenledi

Kağıthane'de madde bağımlılığının zararları tiyatro oyunuyla anlatıldı.

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gültepe Kültür Merkezi'nde gençleri madde kullanımına karşı korumak için bilgilendirme programı düzenlendi.

Belediyenin desteğiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen programda, madde kullanımının sağlık üzerindeki etkilerini, toplumsal ilişkilerde oluşturduğu yalnızlaşma ve aile bireyleri arasındaki iletişimsizliğe yansımalarını ele alan tiyatro oyunu sahnelendi.

Programa, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, başkan yardımcıları, birim müdürleri, emniyet mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tiyatro oyununda, bağımlılık yapan maddelerin kullanımının birey, aile ve toplum üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri öğrencilere yansıtıldı.

Madde bağımlılarının ve bağımlılığa neden olan maddelerin ticaretini yapan kişilerin yaşadığı trajik olayların anlatıldığı tiyatro oyunu, arkadaş seçimlerinin önemini de gözler önüne serdi.

Belediye Başkanı Kılıç, madde kullanımının önüne geçmek ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için yapılan tüm çalışmaları desteklediklerini, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için her bireyin sorumluluğu olduğunu belirtti.

Her yıl düzenli olarak okullarda madde kullanımının zaraları konusunda seminerler verdiklerini aktaran Kılıç, gençleri spora ve çevre duyarlılığına yönlendirmek için ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından madde kullanımına yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi ve konuyla ilgili kitapçık dağıtıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kağıthane Gültepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title