Haberler

Madde Bağımlıları Esenyurt Belediyesinin Projesiyle Hayata Tutunuyor

Güncelleme:

Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi, madde bağımlısı gençlerin koro, halk oyunu, tiyatro gösterisi eğitimi vererek hayata tekrar tutundurmaya çalışıyor.

Esenyurt Belediyesi tarafından faaliyete açılan Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi'nde, madde bağımlısı olduktan sonra tedavi olan gençler, halk oyunları, koro ve tiyatro gösterisi ile madde bağımlığı tedavisine dikkat çekti.

YENİ BAŞLANGIÇLAR GENÇLİK MERKEZİ, GENÇLERİ HAYATA TUTUNDURUYOR

Esenyurt Belediyesi tarafından 2015 yılında hizmete açılarak madde bağımlısı gençlerin kurtuluş ümidi olan, Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi, madde bağımlılığı ile ilgili bir program düzenledi. Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa İstanbul Vali Yardımcısı Ali Önal, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Faaliyete başladığı günden itibaren çok sayıda madde bağımlısı gencin kurtulması için çalışmalar yaparak başarılı sonuçlara imza atan Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi, gençlerin hayata tutunmasından önemli rol oynadı. Merkezde tedavi gören gençler, halk oyunları ve koro halindeki söyledikleri türküler ile programa katılanlara keyifli anlar yaşattı.

"BÜTÜN SORUNLARIN BAŞINDA BABALAR GELİYOR"

Programda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, gençleri madde bağımlılığına iten en büyük etkenlerden birinin baba olduğunu ifade etti. Çocuğun hayatındaki eksikliklerin bir araya gelinde uyuşturucuya yöneldiğini belirten Kadıoğlu, "Ne yazık ki bütün bu sorunların başında babalar geliyor, ben üzülerek söylüyorum. Ağırlıklı olarak ailesini terk etmiş babanın çocukları bize geliyor, baba eve gelmiyor, kahveden çıkmıyor. Sahipsiz, denetimsiz, desteksiz kalan çocuklar anneyi dinlemiyor. Eğitim eksikliği de olunca sonuç sokaklarda uyuşturucu peşinde koşmak. Bunlar bizim evlatlarımız duyarsız kalamayız. Tedavi ettirdikten sonra tekrar başı boş bıraktığımızda çocuk yine dönüyor. Çünkü çevresi rahat bırakmıyor" dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE TARIMLA TEDAVİ

Kadıoğlu ayrıca uyuşturucu ile mücadelede yeni bir proje üzerinde durduklarını da açıkladı. Silivri bölgesinde kiralanan bir milli parkın madde bağımlısı gençlerin tedavisi için kullanılacağını kaydeden Kadıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptıklarımız bizi tatmin etmiyor. Silivri bölgesinde 3 milyon 800 bin metrekarelik bir milli parkı kiraladık. İçerisinde hem izci ve gençlik kamplarını oluşturuyoruz hem de tarım arazisi bölümlerimiz var. Sulamalı tarımda bu çocukları buradan sabah götüreceğiz akşama kadar orada tarımla meşgul olacak, kendi üretecek, ürünü yine bizim pazarlarımızda satılacak. Yani bu çocuk ben bir şey üretebiliyorum, kendime geldim diyebilecek."

"KAYIP YILLAR" TİYATRO OYUNU OYNANDI

Protokol konuşmalarının ardından Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi'nin faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra madde bağımlısı olarak Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi'ne başvuran ve tedavi olan gençlerden oluşan halk oyunları ve koro ekibi salonu dolduranlara keyifli anlar yaşattı. Merkezde tedavi olduktan sonra hayatı değişen bazı gençlerde duygularını salondakilerle paylaşmak için kürsüye çıktı. Programda son olarak "Kayıp yıllar" isimli tiyatro gösterimi sunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esenyurt Belediyesi Necmi Kadıoğlu Ali Önal İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

Gökhan:

Beni kurtarın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title