Haberler

Madde Bağımlıları Uyuşturucudan Nasıl Kurtulduklarını Anlattı

Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi ve Ayık Yaşamla Buluşma Derneği (AYBUDER) tarafından madde bağımlılığı ile mücadele paneli düzenlendi. AYBUDER Başkanı Yavuz Tufan Koçak ve madde bağımlılığından kurtulan dernek üyeleri, uyuşturucuyla mücadele sürecinde yaşadıklarını anlattılar.

Ördekli Kültür Merkezi'ndeki panel kısa film gösterisi ile başladı. Uyuşturucu kullanan bir gencin bağımlılıktan kurtulmak adına yalvarışları ile, oğlunu madde bağımlılığından kaybeden bir babanın feryatlarının yer aldığı kısa film, salonu dolduran herkesi hüzünlendirdi. Kısa film gösterisinin ardından bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, uyuşturucu kullanımının önüne geçmek ve bu konunun ciddiyetine vurgu yapmak adına bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelede Osmangazi Kent Konseyi'nin uzun süredir altyapı çalışması yürüttüğünü belirten Başkan Dündar, "Bu gün düzenlenen panel ile uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda ciddi bir çalışma içerisine girdik. İyi çalışılmış, iyi projelendirilmiş, etap etap ilerleyecek olan bu programda, insanları uyuşturucudan uzaklaştırmak için çalışma yürüteceğiz. Uyuşturucuyla mücadele konusunu çok önemsiyoruz ve bizlere düşen görevleri de tespit ederek gereken çalışmaları yapacağız" dedi.

Başkan Dündar'ın konuşmasının ardından, Ayık Yaşamla Buluşma Derneği (AYBUDER) Başkanı Yavuz Tufan Koçak ve bağımlılıktan kurtulan dernek üyeleri, uyuşturucudan kurtuldukları için 'huzur duası' yaptı. AYBUDER Başkanı Yavuz Tufan yaptığı konuşmada, uyuşturucu bağımlılığının şeker, tansiyon gibi bir hastalık olduğunu, bunu tıbbın dahi kabul ettiğini söyledi. Asker bir ailenin 5 çocuğundan biri olduğunu, 2 kardeşiyle birlikte alkol bağımlısı olduklarını ifade eden Koçak, "Alkol bağımlılığından kurtulmak için gittiğim merkezde uyuşturucuya başladım. Hatta uyuşturucu konusunda bu merkezde doktora yaptım diyebilirim. Etrafımda torbacılar, uyuşturucu bağımlıları vardı. Eşimi, işimi kaybettim. 43 yaşıma geldiğimde kendimi yerden izmarit toplarken buldum" diye konuştu.

Bağımlılıktan merkezlerdeki ilaçlı tedavilerden kurtulamayacağını anladıktan sonra ABD ve Avrupa ülkelerindeki terapi sistemlerini araştırdığını, bu sistemleri Türkiye'ye has hale getirdiğini vurgulayan Koçak, daha sonra kendisi gibi bağımlı olan kişilere yardım etmeye başladıklarını vurguladı. Koçak, tedavi sürecinde kesinlikle ilaç kullanmadıklarını ve merkeze gelenlerin günün 24 saati birlikte yaşayarak bağımlılıktan kurtulduklarını söyledi.

Panelde konuşan uyuşturucu bağımlısı gençlerde, uyuşturucuya başlamalarının en büyük nedenlerinin aile içi iletişimsizlik ve yanlış arkadaş seçimleri olduğunu söylediler. Dernek üyelerinden Bekir Oğuz, uyuşturucuya çocuk yaşlarda başladığını belirterek, "Uyuşturucuya öyle bir esir hale gelmiştim ki, alabilmek için eşyalarımı sattım, hızsızlık yaptım. Okuldan atıldım. Ailem, bizim paramızla öldüğünü görmek istemiyoruz diyerek evden kovdu. 3 ay sokakta yaşadım. Uyuşturucu hayatımı karartmıştı. Sonunda AYBUDER ve Yavuz Tufan Koçak sayesinde temizlendim" diye konuştu.

Bir diğer dernek üyesi, Seyyide Yörük ise, hayatının 12 yılını madde bağımlısı olarak yaşadığını belirterek, "İlk baş alkol, daha sonra diğer uyuşturucu maddelerini ve en sonunda da eroin bağımlısı oldum. Tüm ailelere sesleniyorum; çocuklarına sahip çıksınlar. Onlarla konuşsunlar. Kötü arkadaşlardan uzak tutsunlar" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Tufan Koçak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title