Haberler

Madalyaları Romen Sporcular Kaptı

Güncelleme:

Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası ve Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası, sona erdi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Çankırı Valiliği'nin birlikte organize ettiği Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası ve Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası, sona erdi.

Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde gerçekleşen yarışmalara Ağrı İbrahim Çeçen, Atatürk, Cumhuriyet, Gazi, İstanbul, Kastamonu, Niğde, Ortadoğu Teknik üniversiteleri olmak üzere 8, Balkan ülkelerinden ise 3 üniversiteden sporcular katıldı. Klasik, sprint ve bayrak kategorilerinde mücadele eden ve 3 gün süren yarışmalar sonucunda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, "Uluslar Arası Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası ile Türkiye Üniversiteler Arası Koşu Şampiyonasını bitirmiş olduk. Üç ülke, sekiz üniversite şampiyonamıza katıldı. İnşallah önümüzdeki yıl daha güzel katılımlarla bu şampiyonayı gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye Kayak Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım'da, Ilgaz'daki kayak pistlerinin uluslar arası yarışmalara ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu ve önümüzdeki yıllarda yarışlara daha fazla katılım beklediklerini söyledi.

Uluslar arası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası yarışları sonunda Bayanlar 5 kilometre klasik yarışlarında Romanya'dan Claudia Flangea, Erkekler 10 kilometre klasik yarışlarında Romanya'dan Cristian Mosoiu, Bayanlar 1,5 kilometre sprint yarışlarında yine Romanya'dan Claudia Flangea birinci oldu. Romen kayakcıların başarılı olduğu yarışlarda 1,5 kilometre erkekler sprintte yine Romanya'dan Cristian Mosoiu birinci olurken Türk sporcular ikincilikle yetindi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Çankırı Romanya Türkiye Ilgaz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title