Haberler

Madalya Koşumuz Sürüyor

17. Akdeniz Oyunları'nın 9. gününde de sporcularımız fırtına gibi esti.

Millilerimiz günü 8 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamlayarak toplam madalya sayımızı 121'e yükseltti.

17. Akdeniz Oyunları'nın 9. gününde gerçekleşen müsabakaların sonuçları şöyle:

Karate bayanlar 68 kiloda ülkemizi temsil eden Şeyda Burucu, İspanyol rakibi Colomor Costa'yı 5-2 mağlup ederek günün ilk altın madalyasını ülkemize kazandırdı. Meltem Hocaoğlu, Mısırlı rakibini mağlup ederek, yine altına uzanırken, +84 kiloda mücadele veren Enes Erkan, İtalyan rakibine mağlup olarak, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Tenis tek bayanlarda finale çıkan Çağla Büyükakçay, altın madalya alarak gururumuz oldu. Final mücadelesinde İspanyol Sara Sorribes Tormo ile karşılaşan milli tenisçimiz, rakibini üstün bir oyunun ardından 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek altın madalyayı getirdi. Dün oynanan çift bayanlar finalinde de zafere ulaşan Çağla Büyükakçay, Mersin'de 2. altın madalyasını kazanmış oldu.

Badminton çift bayanlarda ülkemizi temsil eden Neslihan Yiğit-Özge Bayrak ikilisi, Fransız Emilie Lefel-Audrey Fontaine çiftini 21-13 ve 21-11'lik setlerle 2-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Çift erkeklerde final mücadelesi veren Emre Arslan-Hüseyin Oruç çifti ise, Hırvat Zvonimir Durkinjak-Zvonimir Hoelbling çiftine 21-15 ve 21-9'luk setlerle 2-0 yenilerek gümüş madalya kazandı.

Bocce raffa branşı tek bayanlardaki temsilcimiz Deniz Demir, finalde San Marinolu Anna Marina Ciucci'yi 12-9 mağlup ederek altın madalyayı ülkemize getirdi. Raffa branşı tek erkeklerdeki temsilcimiz Yunus Emre Güngör Maltalı Stefan Farrugia'yı 12-4 mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Atletizm bayanlar yüksek atlamada ülkemizi temsil eden Burcu Ayhan Yüksel, Hırvat Ana Simic ile büyük bir mücadeleye girdi. İki atlet de 1.92 cm'yi atladıktan sonra 1.94'ü geçemedi. Atletler, 3 baraj atlayışında da birbirine üstünlük sağlayamayınca kurallar gereği 2 atlet de birinci ilan edildi. Gümüş madalyanın verilmediği bayanlar yüksek atlamada bronz madalya 1.90'lık derecesiyle Yunanistan'dan Ana Sterigou'nun oldu.

Erkekler 800 metrede piste çıkan İlham Tanui Özbilen, 1.44.00'lık derecesiyle oyunlar rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Milli atletimiz böylelikle 1500 metreden sonra ikinci altın madalyasını kazanmış oldu.

Saliha Özyurt, Birsen Engin, Sema Apak ve Derya Yıldırım'dan oluşan 4x400 Bayan Bayrak Takımımız 3.43.61'lik derecesiyle yarışı 3. sırada tamamladı. Yarışı ilk sırada tamamlayan Fas'ın kulvar hatası nedeniyle diskalifiye edilmesi sonucu takımımız gümüş madalyanın sahibi oldu. 4x400 Erkek Bayrak Takımımız ise, 3.05.28'lik derecesiyle bu sezonki en iyi derecesini yaparak İtalya'nın ardından gümüş madalyaya uzandı.

Bayanlar 800 metrede Tuğba Koyuncu, 2.01.74'lük derecesiyle bronz madalya kazandı.

17. Akdeniz Oyunları'nda atletizm kadınlar yarı maratonda milli sporcu Ümmü Kiraz bronz madalya kazandı. 17. Akdeniz Oyunları'nda bayanlar heptatlonda Serpil Koçak, 7 yarış sonunda bronz madalyanın sahibi oldu.

Masa tenisinde erkekler takım müsabakalarında altın madalyaya Bora Vang ve Ahmet Li ikilisi ile ulaştık. İtalyan rakiplerini önce teklerde sonra çiftlerde mağlup eden millilerimiz 3-0'lık sonuçla altın madalyaya ulaştı.

K2 200 metre erkekler yarışında İspanya'dan Rivero Saul Craviotto ve Rial Carlos Perez ikilisi altın, İtalya'dan Mauro Crenna ile Floriani Mauro Pra gümüş, Türkiye'den Çağrıbey Yıldırım ile Serhat Kadir Yılmaz ikilisi bronz madalya kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şeyda Burucu Enes Erkan Akdeniz Gümüş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title