Haberler

Maçka Parkı Projesi'nde Yeni Gelişme

Maçka Parkı’nın bir bölümünde yapılması planlanan tünel projesiyle ilgili Şişli Belediyesi itiraz etti.

Maçka Parkı'nın bir bölümünde yapılması planlanan tünel projesiyle ilgili Şişli Belediyesi itiraz etti. Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Plan yapım yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait, ancak bir kısmı Şişli Belediyesi sınırlarında olan Maçka Parkı'nın bir bölümünde yapılmak istenen tünel projesiyle ilgili, Şişli Belediye Başkanlığı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz hakkımızı, 2 Şubat 2017 tarihi itibariyle kullandığımızı kamuoyuna bildiririz" denildi.

Şişli Belediyesi, Maçka Parkı'nın bir kısmında planlanan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri projesine itiraz etti.

Şişli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Plan yapım yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait, ancak bir kısmı Şişli Belediyesi sınırlarında olan Maçka Parkı'nın bir bölümünde yapılmak istenen tünel projesiyle ilgili, Şişli Belediye Başkanlığı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz hakkımızı, 2 Şubat 2017 tarihi itibariyle kullandığımızı kamuoyuna bildiririz" denildi.

Yapılan açıklamada Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, projeye neden itiraz ettiklerinin gerekçelerini sıralayarak, şunları söyledi: "Şişli'nin en büyük sorunu nedir? diye sorulduğunda 'yeşil alan azlığı' cevabını veriyorum. Şişli ne yazık ki, yeşil alanı çok az bir kent. Yeşil alanlar halkın hem nefes alma, hem de afet toplanma merkezleri olarak mutlak ihtiyacımız olan alanlardır. Şişlili komşularımıza karşı bu alanları korumak, belediye başkanı olarak sorumluluğumdur."

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, CHP'li meclis üyelerinin muhalefetiyle, oyçokluğuyla kabul gören projeye, Şişli Belediye Başkanlığı olarak itiraz nedenlerimiz şunlardır:

Maçka Parkı 1940'lı yıllardan beri, kent sakinlerinin dinlenmek ve spor faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yıllanmış bitki dokusuyla kentin nefes aldığı çok önemli bir parktır. Teklif planda tünel giriş çıkışlarıyla ve izlediği güzergahla, parkın üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ve fonksiyon alanlarının önemli ölçüde zarar göreceği düşünülmektedir. Maçka Parkı, İstanbul'da meydana gelebilecek bir deprem afetine karşı Şişli ilçesi sınırlarında çadır kent alanı olarak kullanılacak ve "Afet Toplanma Alanı" olarak belirlenmiş bir parktır.

Teklif plan, "Tarihi ve Kentsel Sit Alanı" sınırından geçmektedir. Sit alanı dahilindeki Maçka Parkı'na ve hem de Maçka Caddesi güzergahında yer alan Tarihi Maçka Maden Fakültesi, Maçka Teknik Lisesi vb. önemli tarihi nitelikli binalara zarar vereceği düşünülmektedir."

Öte yandan, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi'nin Dolmabahçe ayağı için bir kısmı kapatılan Maçka Parkı'nın Vodafone Arena Stadyumu'na bakan kısmının çitlerle çevrilmesi üzerine vatandaşlar eylem yapmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şişli Maçka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title