Haberler

Maçka'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Çankırı/

Çankırı'da ve Hatay'da yaşayan vatandaşlar, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit edilmesine tepki gösterdi.

-Çankırı

Emekli işçi Mustafa Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maçka ilçesinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Çelik, "Çok üzüntü duyuyoruz. Zalim teröristler ve yandaşları bilsinler ki geçmişte onbeşliler ne ise bugünkü onbeşliler de teröre karşı dimdik ayaktadır. Vatanımızı, milletimizi teröre karşı her zaman koruyan bir devletimiz vardır. Bu vatan bölünmez. Hain terör örgütü ve yandaşları bilsinler ki bu ülke teröre boyun eğmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Esnaf Ali Kara da Türkiye'nin teröre boyun eğmeyeceğini vurgulayarak, saldırıda hayatını kaybedenler için üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Kara, "Bu ülke için çok şehit verdik ama vatanın bütünlüğü baki kalacak. Tarihimizde Çanakkale var. Hepimiz bu ülke için can vermeye hazırız. Tek bir canımız var, o da bu ülkeye feda olsun. Vatan hainleri şunu bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti asla bölünmez." dedi.

Öğrenci Hilmi Çelikel de gençlerin terörün karşısında dimdik ayakta duracağına işaret ederek, "Maçka'daki saldırıda hayatını kaybeden 16 yaşındaki Eren Bülbül'ü kendime örnek alacağım. Türkiye için canımızı feda etmeye hazırız." diye konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemile Eskisucu ise Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini, kazananın her zaman Türkiye olacağını ifade etti.

Hatay

Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in memleketi de olan Hatay'da vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösterdi.

Ev ve iş yerlerine Türk bayrakları asan Hataylılar, Gedik ve aynı olayda şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül'ü unutmayacaklarını belirtti.

Esnaf Mehmet Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da gerçekleşen hain saldırıyı üzüntüyle öğrendiklerini vurgulayarak, "Bizde Erenler, Mehmetler bitmez, bitmeyecek. Bu hainler hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklar. Terörle mücadele sonuna kadar devam etmeli, hükümet ve devletimizin bu mücadelede yanındayız." dedi.

Bir markette işçi olarak çalışan Fevzi Kurt da terörü lanetlediklerini ifade ederek, "Bütün terör örgütleri bir olmuş, vatanımızı milletimizi parçalamaya çalışıyorlar. Gencecik Eren'i, askerimizi, polisimizi katlediyorlar ancak şunu unutuyorlar, bu ülkeyi asla bölemeyecekler." diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yayımladığı mesajda, bu saldırılarla yılmayacaklarını bildirdi.

Savaş, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar bizi yıldırmayacak, aksine milletimizin, vatana, bayrağa bağlılığını güçlendirecektir. Terörün her türlüsüyle ülkemizin huzuruna kastedenler, birbirine sıkıca kenetlenmiş ülkemiz insanları sayesinde hedeflerine ulaşamayacaklardır. Zor zamanlarda dayanışma içinde, birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz, bu süreçte de terörle sonuna kadar mücadele edecektir. Bu hain saldırı sonucunda şehit olan askerimize ve sivil vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve milletimize sabır diliyorum."

"Ülke ve vatan sevdasının yaşı yok"

Mersin Barosu Başkanı Ali Er de yayımladığı mesajla saldırıyı kınayarak, "Eren Bülbül,15 yaşındaydı. Çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve Eren Bülbül şehit oldu. Ülke ve vatan sevdasının yaşı yok." ifadesini kullandı.

Ülkenin yiğit ve kahramanlarının bitmeyeceğinin altını çizen Er, vatanın asla sahipsiz kalmayacağını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Trabzon Çankırı Maçka Politika Güncel Haberler

title