Haberler

Maçka'daki Terör Saldırısı - Soylu, Saldırıda Yaralanan 2 Polisi Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör saldırısında yaralanan 2 polis memurunu tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Bakan Soylu, beraberindeki Vali Yücel Yavuz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okçin Akşit ve diğer yetkililerle Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine gelerek, burada tedavi gören polis memuru Refik Can ve Musa Aydın'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin doktorlardan bilgi alan Soylu, Aydın'ın yakınları ile bir süre sohbet etti.

Soylu, Allah'tan milletin, memleketin başına bir daha böyle bir iş getirmemesini niyaz ederek, "Görevinizi tam anlamıyla yerine getirdiniz. Herkes size minnettar, müteşekkir, Allah sizden razı olsun." dedi.

Daha sonra "kahraman adam" diye hitap ettiği yaralı polis memuru Refik Can'ı da ziyaret eden Bakan Soylu, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Can, olay hakkında Soylu'ya bilgi vererek, görev yerine gittikleri sırada saldırıya uğradıklarını belirterek, "İlk kurşun aracın içinde bulunduğum sırada sağ koluma geldi. Yanımdaki arkadaşım şehit oldu. Mermiler yağmur gibi üzerimize yağıyordu. Sonradan, bulunduğumuz araçta 361 mermi giriş çıkışı olduğunu öğrendim." dedi.

Aracın altında el bombası da bulunduğunu ifade eden Can, "El bombasının patlamaması Allah'ın bir hikmeti, büyük şans. Araçtan indikten sonra da bacağımdan yaralandım. Çatışma sürerken aracı ile önüme gelen bir vatandaş beni hastaneye ulaştırdı." diye konuştu.

Soylu, kolundaki mermi henüz çıkartılmayan ve bir süre sonra tekrar operasyon geçirmesi planlanan Can'a Allah'tan şifa diledi.

Memleket için milletin huzuru için büyük fedakarlıkta bulunduklarını vurgulayan Soylu, Allah'ın yaralı polisleri millete ve ailelerine bağışladığını söyledi.

"Şehitlik makamına ben erişemedim, yanımdaki arkadaşım erişti"

Bakan Soylu, Can'ın, "Şehitlik makamına ben erişemedim, yanımdaki arkadaşım erişti." ifadesi üzerine, "Sen de gazilik makamına eriştin. Allah senden de vatandaşlarımızdan da razı olsun. Hepimiz sizinle beraberiz bunu bilin. Her ne konu olursa olsun valimiz, emniyet müdürümüz sizlerin yanındayız." dedi.

Maçka ilçesinde 19 Temmuz 2016'da yol kontrol uygulaması sırasında gerçekleştirilen terör saldırısında polis memurları İbrahim Akın (23), Ramazan Donat (25) ve Çağdaş Tamkoç (28) şehit

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Süleyman Soylu Trabzon Maçka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title