Haberler

İsmail Kartal: Emenike'yi Korumak İçin Oyundan Aldım

Güncelleme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Emre Belözoğlu ve tribünlerle tartışma yaşayan Emenike'yi korumak için oyundan aldığını söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Gaziantepspor maçıyla ilgili, "Maç her iki takım lehine de sonuçlanabilirdi. Biz kazandık. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Kartal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hafta başından bu yana rakiplerinin maçlarını izleyip analiz yaptıklarını söyledi.

Maçın zor geçeceğini bildiklerini anlatan Kartal, "Her iki takım da net pozisyonlar üretti. Maç her iki takım lehine de sonuçlanabilirdi. Biz kazandık. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. Her an her şey olabiliyor bu ligde. Oyuncularım gayet ciddi bir gayret gösterdiler. Zaman zaman takım içinde kopukluklar olsa da maçı kazanmasını bildik. Gaziantepspor takımı da iyi mücadele etti, kazanmaya geldi. Okan hocayı da tebrik ediyorum. Onlar da kazanabilirdi. Güzel bir futbol akşamı oldu. Bu haftayı 3 puanla tamamladığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum."

"İLK HAFTA DA BİZİM PENALTIMIZ VERİLMEDİ"

İsmail Kartal, Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk'un penaltı pozisyonuyla ilgili değerlendirmesi konusundaki soru üzerine, "Ben daha pozisyonu izlemedim, bilmiyorum. Okan hoca benim çok sevdiğim arkadaşım, kardeşim. Saygı duyuyorum düşüncesine. Ama unutulmasın ki bize ilk haftada burada yüzde yüz bir penaltımız ve kırmızı kart verilmedi. Maçı bir daha izledikten sonra gördük. Bunu kamuoyu da kabul etti. Az daha biz de maçı kaybediyorduk. Hakemlerimize o konuda güveniyoruz. Bu akşam daha izlemedim. Yorum yapmak istemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"EMENIKE'Yİ KORUMAK İÇİN OYUNDAN ALDIM"

Kartal, Emenike'yi, takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile yaşadığı gerginlik ve sonrasında da tribünlerden aldığı tepkiye karşılık vermesinin ardından korumak için ikinci yarıda oyundan aldığını ifade etti.

Zaman zaman oyuncular arasında gerginlikler yaşanabileceğini dile getiren Kartal, "Sinirlenmeler ve öfke olabilir ama maçtan sonra bu konuları kapatırız. İşimizi en iyi şekilde yapmaya devam ederiz. Bu akşam da böyle bir şey oldu. Dünyanın en büyük takımlarında da olur, bundan sonra da olacaktır. Olmaması için daha dikkatli olacağız. Oyuncularıma güveniyorum, onlar da bana güveniyorlar. Çok çalışıyoruz. Bunun da karşılığını zaman içerisinde alırız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Emenike'yi oyundan almasıyla ilgili Kartal, "Bir hamle yapmam gerekiyordu. Bunun içinde Emenike de Kuyt da Sow da ve Diego da vardı. O ara bu olaylar olunca, hem Emenike'yi korumak hem de gergin ortamı hafifletmek adına hamle yapmam daha doğru olur diye düşündüm. Tercihimi Emenike'den yana kullandım. Hem takımın menfaatine hem Emenike gibi büyük bir oyuncuyu korumak için böyle yaptım" ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu'nun hırsından bir büyüğü ve takım kaptanı olarak Emenike'ye bir şey söylemiş olabileceğini belirten Kartal, "O da yanlış anlamış ya da belki gol atamamanın sıkıntısı yüzünden karşılık vermiş olabilir. Her şey üst üste geldi. Bunlar futbolda olan şeyler. Takımlarda böyle şeyler olur. Biz büyük takımız, Fenerbahçeyiz, çok önemli bir camiayız. Bunları en kısa zamanda toparlar ve düzeltiriz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, Kuyt'ın performansıyla ilgili bir soru üzerine, Hollandalı futbolcunun üst düzey profesyonel bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Bazı oyuncuları beklemek ve sabır göstermek lazımdır. Bunlar üst düzey oyuncular. Biraz daha sabıra ihtiyacımız var. Kuyt geçen sezon da birkaç hafta sonra form tuttu ve aynı performansla sezonu tamamladı. Kuyt'a çok güveniyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Emre Belözoğlu İsmail Kartal Fenerbahçe Dirk Kuyt Yerel Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

ahmet kuşoğlu:

emenikeyi alıyorsan emreyide alman gerekirdi bence yanlış yapdın kartal

5
0
yanıtYanıtla
ock:

Sayın kartal Emreyi teknik diröktör olmanda büyük payı olduğu içi mi acaba kıyak yapıp oyunda tuttun. . . . Etme bulma dünyası. . . . .

2
1
yanıtYanıtla
çiko:

futbolcular ersun hocayı sevmez tabi. . . geçen sne it gibi koşturuyodu. . . bu sene yata yata top oynuyorlar. . . tembelliği herkes sever. . . sow yok, emenike yok, kuyt yok diego yok, emre eh işte. . . bekir takımın en iyisi düşünün artık. . . geçen sne koşmayan sowu kesti ersun hoca devre arasına kadar takımın en çok koşan oyuncusuydu. . . biraz gözlerini korkutacaksın. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title