Haberler

Maçın Ardından

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Tütüneker: "Buradan 1 puan aldığımız için çok mutluyuz. Ligde kalmayı garantilediğimiz için takımımı tebrik ediyorum" Futbolcu Lualua: "Belki çok güzel futbol oynamadık ama iyi bir sonuç aldık"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalarak, bitime 1 hafta kala ligde tutunmayı garantiledikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Tütüneker, maç hakkında konuşmaya gerek olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ligde kaldığımız için çok mutluyuz. 12 haftadan beri çok önemli bir mücadele verdik. Bu dipten kurtulmak kolay değildi. Hangi takımların düştüğüne baktığımızda bunu net bir şekilde ortaya koyabiliriz. Burada en büyük teşekkürü ve payı takıma vermek istiyorum. Maçı alabilirdik. Kasımpaşa'nın da pozisyonu vardı. Onlar da kazanabilirdi. Buradan 1 puan aldığımız için çok mutluyuz. Ligde kalmayı garantilediğimiz için takımımı tebrik ediyorum."

Gelecek sezonun planlaması için Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ile bir görüşmeleri olmadığını aktaran deneyimli teknik adam, "Burada mutluyuz ama şartların ne getireceğini önümüzdeki hafta konuşacağız" dedi.

Lualua: "İyi bir sonuç aldık"

Çaykur Rizesporlu futbolcu Lomana Lualua, İstanbul'a puan veya puanlar almaya geldiklerini belirterek, "Belki çok güzel futbol oynamadık ama iyi bir sonuç aldık. Bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum" dedi.

Kasımpaşa'nın kolay bir rakip olmadığını aktaran Kongolu futbolcu, "Oyuna adapte olmamız ve dengeyi kurmamız zaman aldı. Dengeyi kurduktan sonra iyi oynadığımızı düşünüyorum. Onun dışında geldiğim günden beri oynadığım hiçbir maçta kaybetmedik. Bu da kendi adıma güzel bir istatistik. Bunun için Tanrı'ya çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Lualua, gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağının sorulması üzerine, "Çaykur Rizespor ile hala kontratım var. Burada olduğum için çok mutluyum. Başkanım istediği ve bir sorun olmadığı sürece Çaykur Rizespor'da kalmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

"Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı olsaydın gelecek sezon kaç transfer yapardın?" şeklindeki bir soruya Lualua, "Gelecek sezon için orta sahaya 3 yararlı transfer yaparsak, Avrupa yolunda oynayacağımızı söyleyebilirim" diye yanıt verdi.

Karşılaşmanın son dakikalarında topun direkten döndüğü ve gol olduğunu zannederek sevindiği pozisyon hakkında da konuşan Çaykur Rizesporlu futbolcu, "Bu tarz pozisyonlarda çok gol attım. Vuruşu yaptıktan sonra kesin gol olduğunu düşündüm. Tabiri caizse bir muz vuruşu yaptım ama olmadı. Tabii burada golümden daha önemli olan ligde kalmamızdı" ifadelerini kullandı.

Iraklı genç futbolcu Ali Adnan da kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarına teşekkür ederek, "Allah'a şükür ligde kalmayı başardık. Tüm oyuncular, teknik ekip ve kulüpte çalışan herkese teşekkür ederim" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Uğur Tütüneker Kasımpaşa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title