Haberler

Maçın Ardından

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kasımpaşa'yı 1-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, kazandıkları 3 puanın moral ve güven adına önemli bir adım olduğunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kasımpaşa'yı 1-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, kazandıkları 3 puanın moral ve güven adına önemli bir adım olduğunu söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını belirterek, "Rakibimizin geride kalan maçlara bakıldığı zaman en iyi oynayan en iyi skoru alan takımların başındaydı. Bugün bizim kazanmamız gerekiyordu, böyle de oldu. Farklı da kazanabilirdik" dedi.

Sahanın izin verdiği ölçüde oynadıklarını ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Golün erken gelmesi bize yardımcı oldu. Golden sonra Halil'in ve ardından Olcan'ın pozisyonlarıyla fark gelebilirdi. Çok pozisyonumuz vardı, oyuncuları tebrik ediyorum. Kazandığımız 3 puan moral ve güven adına önemli bir adımdı. Mersin İdmanyurdu maçında yapmamız gerekeni bu maçta yaptık. Kasımpaşa ve Sivasspor'u yenen takım olarak, daha kolay geçen Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu ve Kardemir Karabükspor maçındaki puan kayıpları bizim üzerimizde yük oldu. Çünkü beklentilere cevap veremedik."

Şenol Güneş, milli takıma Trabzonspor'dan oyuncu alınmamasına ilişkin olarak da kendisinin daha önce milli takım antrenörlüğü yaptığı için tercihlere saygı duyduğunu belirtti. Güneş, "Onur, başarılı oynamaya devam etsin. Böyle oynamaya devam ederse milli takım formasını sürekli giyecektir" diye konuştu.

Güneş, cezaları sona ermesine karşın taraftarların maça gelmemesi konusunda ise esprili bir şekilde, "Demek ki bizim maçın seyircili olduğunu bilmiyorlardı. Haber veririz. Bayanlar sahayı dolduruyorlardı. Yeni seyirci profili ortaya çıkıyor. Gelmeyenlerin de canı sağolsun. Biz oynadığımız futbolla onlara layık takım yarattığımız zaman seyirci gelecektir. Şu anda bütün oyuncuların, takımın ve yönetimin desteğe ihtiyacı var. Bu takım Trabzonspor taraftarlarının takımı" ifadelerini kullandı.

-Kasımpaşa-

Kasımpaşa Antrenörü Fuat Kılıç da Trabzonspor'un çok ofansif oyuncu sahaya sürdüğünü belirterek, "Maalesef istediğimiz şekilde rakibi durdurup da top kazandıktan sonra çıkıp tehlike yaratamadık. 6. dakikada gol yememiz oyun düzenimizi alt üst etti. 8. dakikada Halil'in gol pozisyonu var. Ondan sonra toparlandık. 42. dakikada Uche'nin kafa topu rakipten sekip dışarı gitti. Orada beraberliği yakalasaydık maç daha farklı gelişebilirdi" dedi.

İkinci yarı istedikleri oyunu oynadıklarını ifade eden Kılıç, "İkinci yarı daha aktiftik, rakibe daha fazla baskı yapan taraftık. Oyunu yönlendiren takım bizdik. 70. dakikadan sonra Trabzonspor kontrataklarla biz risk aldıktan sonra gol pozisyonu bulması doğaldı. Bizim amacımız beraberliği yakalamaktı. Bu da olmadı. Bu zannedersem futbolcularımız için önemli bir tecrübe oldu" diye konuştu.

- Olcan Adın'ın açıklaması-

Trabzonspor'un galibiyet golünü atan Olcan Adın ise, maçın zor geçeceğini bildiklerini belirterek, "İlk yarıda golü bulduktan sonra kontrollü oynadık. İkinci yarı üstümüze gelip defansta problem yaşayacaklarını biliyorduk. Çok pozisyona girdik fakat bunları golle sonuçlandıramadık. Kazandığımız için mutluyum. Umarım milli takım arasında Beşiktaş maçına iyi hazırlanırız" dedi.

Bu sezon ilk golünü atan Olcan, daha önce kaçırdığı goller sonrası eleştirilmesine ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Futbolda bu olur. Gol kaçabilir. Ben şunun bilinmesini istiyorum. Ben sahaya çıktığım zaman en iyisini yapmak için çıkıyorum. Kötü pas verebilirim, kötü gol kaçırabilirim ama kötü mücadele etmem. Formamı sonuna kadar terletirim. Çok yazıldı, çizildi bazı şeyler söylendi ama bundan emin olunmasını isterim. Sahaya çıktığım zaman Trabzonspor formasını en ufak noktasına kadar terletmeden bırakmam."

Muhabir: Selçuk Kılıç / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Erdem Gültekin - TRABZON

Kaynak: AA / Spor

Şenol Güneş Trabzonspor Olcan Adın Kasımpaşa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title